Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

CHP'li Gürer: “Eşit İşe Eşit Haklar Verilmelidir”

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Hatay CHP  İl binasında düzenlenen toplantıda konuştu. Gürer, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, oda başkanları, STK temsilcileri, dernek başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda emek sorunlarına değindi. Emek büroları hakkında bilgiler verdi.


 
Gündemin sürekli değiştirildiğini belirten Gürer, ülkenin gerçek gündeminin, herkesimin artan sorunları olduğunu ifade etti. Gürer şöyle dedi: “Ülkemizde örgütlenme önünde ciddi engeller yaratıldı. 11 milyon sigortalı var. 1.5 milyon sendika üyesi. Bununda 700 bini grevli toplusözleşmeli sendikalı. Sendikasızlaştırma yol oldu. İş güvenliği, kıdem tazminatı, sendikalı olma  gibi doğal haklardan mahrum bir durum var. Keza işsizlik önemli sorun. 6,5 milyona yakın işsiz var. Resmi rakamlara göre 400 bin üniversite mezunu iş arıyor. Çalışanlarda mağdur. 750 bin kamu çalışanı, taşerona kadro sözü verildi ama kadro verilmedi. 4C liler 4A lılar gibi çalıştırılıyor aynı haklara sahip değil. Eşit işe eşit haklar verilmelidir. Kadın sorunu, çocuk sorunu, engelli sorunu, emekli sorunu çözüm bekliyor.  Bu sorunları emek büroları ile geniş bir toplumsal tabanla ele alıp çözümü birlikte sahiplenmek istiyoruz” 
 
Toplantıda demokratik kitle örgütlerinin başkanları söz alıp düşüncelerini anlattı. Toplantıya CHP Emek Bürolarından Burhanettin Bulut ve Hatay Milletvekili Serkan Topal katıldı. Gürer toplantıların panel ve diğer etkinliklerle devam edeceğini belirtti. Gürer emeğin sorunlarını çözerken kitle partisi olarak sanayicinin esnafın çiftçinin sorunlarının çözümü içinde parti olarak projeler ve çözüm ürettiklerinde belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.