Öne Çıkanlar 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti ensar vakfı olağan genel kurulu Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu kadıköy şifa sağlık grubu türkiyede kaç işsiz var toplu iş sözleşmesi yeni akite saldırı leblebi tozu bahçeli dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu güney kore kasımpaşa

CHP'li Gürer: “EYT’liler Ve Taşeronlar Açlığa Mahkûm Ediliyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanlar ve taşeron firmada kalıp kadro alamayanların yaşadığı mağduriyeti gündeme getirdi. Gürer, İşsizlik Fonu’nun amacı dışında kullanılmasının çalışanlar açısından oluşturduğu riske de dikkat çekti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, Türkiye’de çalışma yaşamında ortaya çıkan sorunlar ve emeklikte yaşa takılanların (EYT) mağduriyetlerine vurgu yaptı. 

NE EMEKLİ OLABİLİYORLAR NE YENİ BİR İŞ BULABİLİYORLAR 

Emeklilikte yaşa takılanların yaş kademesiyle işsiz kalıp açlığa mahkûm edildiğini anlatan CHP Milletvekili Gürer, “Bu durumda olanlar, prim ve gün sayısını doldurdukları hâlde yaş nedeniyle işsiz kaldıklarında yeni bir işe giremedikleri için ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır” dedi. 

TAŞERONLAR DA İŞSİZLİK SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA 

Kamuda bazı kurumlarda taşeron işçilere kadro verildiği halde halen on binlerce çalışanın taşeron firmaların bünyesinde çalıştırıldığına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Taşeron firmada daimî kadroya dahil edilmeyenler için yaşadıkları mağduriyet işsizlik olmaktadır” diye konuştu. 

İŞSİZLİK FONU AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR

İşsizlik Fonu’nun amaç dışı kullanıldığına da vurgu yapan CHP Milletvekili Gürer, “İşsizlik sigortası, işini kaybedenler için daha uzun süre koruma, ödenek verme, istihdama kadar işsizi korumalı sisteme evrilmelidir” şeklinde konuştu. 

İLGİLİ BAKANLIKLAR GEREKLİ ÇALIŞMAYA HEMEN BAŞLAMALI 

Gürer, tüm bu sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili bakanlıkların gerekli çalışmaları yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.