Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP'li Gürer: Gündem Saptırarak Halkın Gerçek Sorunlarının Açığa Çıkması Engelleniliyor

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Halk TV’de ülke sorunları ve Niğde ile ilgili konuştu. Lozan bu ülkenin tapusudur diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gündem saptırarak halkın gerçek sorunlarının açığa çıkması engellendiğini belirtti. İşsizliğin arttığı yoksulluğun yaygınlaştığı, her kesimin sorunları bulunduğuna değinen Gürer mağdurlarında bir an önce araştırmalarının yapılarak suçu olmayanların işlerine dönmesi gerektiğini belirtti. Mağdurlardan çok sayıda mektup aldığını söyledi. Suç işleyen varsa mutlaka cezasını çekmeli ama yasal bir dernek sendika üyesi diye savunması dahi alınmadan insanlar mağdur edilmemeli ”dedi.

Ülkenin hızla normalleşmesi gerektiğini belirten Gürer atanamayan öğretmenlerin, taşeron işçilerin sorunlarına da değindi. Ülkede her beş kişiden biri yoksul olduğunu belirtti. Yoksulluğun işsizliğin arttığına değindi. Devletin parti devleti olmaya dönüştürülmemesi gerektiğini bunun sıkıntılarının yaşandığını ifade etti. Ötekileştirme anlayışından vazgeçilmesini istedi. Liyakat esasına göre alımlar yapılması istedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Suriyeli mülteciler sorunu başta olmak üzere çok önemli konuların gündem saptırarak dönüştürüldüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı meclis konuşmasında makama saygı istediğini ancak kendisinin Cumhuriyet kurucularına ve Cumhuriyet değerlerine karşı aynı duyarlılığı göstermesinin de gerekliliğine vurgu yaptı. Gürer şöyle dedi. Ülkenin neresinde ne oluyor İşsizlik rakamı 6 milyona ermiş insanlar yoksullaşıyor varlıklı ile yoksul arasında fark açılıyor geçim sıkıntısı almış başını gidiyor küresel ısınma kentlerin yağmalanması gibi sorunlar görmezden gelip 100 yıl önceki ülke tapusu konuşturuluyor gündem saptırılıyor. Yurttaş gelirini şans oyunlarında arıyor. Millî Piyango,at yarışı, iddia, vatandaş başka seçeneği yok iş alanları genişletmezseniz dışa bağımlılığınız artarsa kendi değerleri korumasanız suni gündeler oluşturulur ”dedi.



PATATES ÜRETİCİSİ MAĞDUR
Ülke sorunlarına yönelik bir saate yakın konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ili'nin sorunlarınada ayrıntılı olarak değindi. Esnaf, Çiftçi işçi, engelli sorunlarını dile getiren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi. Niğde ili olarak 2015 TUİK verilerine göre patateste Türkiye birincisiyiz ne yazık ki ürün büyük bölümü geçen yıl satılmadı. Üretici mağdur oldu. Bu yılda yeni ürün sökümü başladı. Tüccar 25 krş alıyor maliyeti 30-40 krş üzerinde. Devlet eğer acele edip 50 dolar teşvik verilmezse patateste büyük sorun yaşanacak. Patates üreticisi gelir sağlayamaz ise esnaf gidip alış veriş yapamayacak esnaf işi bozuluyor fabrikalar kapanıyor, İşsizlik artıyor, Alım gücü ortan kalkınca esnaf iş bozuluyor mağdurlar ile geliri daralanlar var. Esnafa paket açıklanıyor örneğin 30 bin kredi vereceğiz dedi esnaf başvurdu % 5 verildi esnafa işçiye şu bu verildi diye gazeteler manşet atıyor ama uygulamada bir şey, taşeronlara verilen sözler var üç ayda sorun çözülecekti taşeron sorunu çözülmedi. Dedi.

ELMADA SORUN VAR
Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, elmada yaşanan soruna da değindi ve elma üreticisi şirket ise  sorun azalıyor ama babadan dededen kalan  bahçelerde sorun var. Mevsimsel sorunlarda üreticiyi mağdur ediyor ”dedi. Sözlerine şöyle devam etti. –“ Niğde önemli elma üreticisi şirketlerin ürünü değer buluyor yerli üretici babadan deden kalan ürün satamıyor. Dolu ürüne zarar verdi. Tüccar iyi ürünü alıyor ama üretici dolu ile zarar gören ürünü on krş satamıyor. Özünde devlet tarım ile ilgili politika yok ürettiği değerine satamıyor vatandaş pahalı alıyor bol bol vaat var ama vatandaş sorunları ile baş başa sulama suyu artık ya yok ya çekiliyor patates maliyet artması nedeni yere altı suyu ile ürün yetiştirmesi. Ecemiş suyu var ama getirip ovalara veremiyoruz Akdeniz’e akıyor. Sulama suyu oranı olan köylerimiz var Karakapı, Himmetli, Halaç, Havuzlu, Maden, Gedelli, Havuzlu,İmrahor,Kolsuz,Karyacaören,Tepeköy,Orhaniye,Kiçiağaç Hasangazi, Asmasız, Dikilitaş sulama suyu sorun olan başlıca köyler  programa aldık yapıldı yapılacak deniyor ama sorun devam ediyor Köyler  sulama suyu  sorun olursa üründe elde düşüyor. Tarımdan uzaklaştılar köylerden kente göç artarsa kenetleri doğru planlamazsak kent çevresinde tarım alanları yok edersek sorunlarımız artar. Köylere sahip çıkmamızda gerekir. Köyde yaşam biterse sorunlar büyür her alanda sorunlar var. Diye konuştu.
Şeker pancarında küf sorunu da gündeme taşıyan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer üretici mağduriyetine değindi ve  nişasta bazlı ürünlere yönelerek şeker pancarı bitirilmek isteniyor şeker pancarı stratejik bir ürün bu alandan çekilmemek gerekiyor devletin çekildiği alanlarda yaşananlar ne halde görüyor biliyoruz.”dedi.

AKKAYA BARAJI NEDEN ARAŞTIRILMADI?
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde Akkaya Barajı sorununa da bir kez daha gündeme taşıdı. Gürer şöyle dedi.-“ Akkaya barajı  Niğde ili için önemli bir çevre sorunu Meclis araştırması istedim Bölge için çok önemli çevre kirliliği. Meclis araştırması görüşüldü. AKP  oyları ile ret edildi. Bunun siyasi bir yanı yok yalnız CHP’den geldi diye ret edildi. Oysa  ileriki aşamada 100 bin insan kanser riski altında. Beş yıldır proje geliştiriliyor kent kokudan yaşanmıyor. Çözüm  bulunması şart ”dedi.

HAVAALANI-YÜKSEK HIZLI TREN-TIP FAKÜLTESİ-ASKERİ FABRİKA –ŞEKER İŞÇİLERİ
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 1996 yılında temeli atılıp yapılmayan Niğde Havaalanında yapılmasını istedi. Şehit Ömer Halisdemir’in Babasının Havaalanın yapılma isteğini de dile getiren Gürer Tıp Fakültesi ile ilgili de bir yıldır ciddi bir gelişme olmadığına değindi ve protokollerle süreç gidiyor dedi. Yüksek hızlı trenden Niğde ilinin mahrum edilmemesini ve mevcut demiryollarının yüksek hızlı trene adapte edilmesini de isteyen Gürer Bor Askeri Fabrikasının kapanmamasının gerektiğine değindi. Şeker fabrikasında çalışan ve yıllardır kadro bekleyen işçilerin sorunlarını da dile getiren Gürer asıl işi yaptıkları halde kadro verilmeyen ve söz verildiği halde kadro alamayan işçilerinde sorunlarının çözümlenmesini istedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.