Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

CHP'li Gürer: “İktidarda, Çiftçiye Destek Değil, Köstek Olan Bir Anlayış Var”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de Çukurkuyu beldesi ve Kızılca köyünü ziyaret ederek, üreticilerin ve besicilerin sorunlarını dinledi. Gürer, AKP’nin tarım politikasında yaptığı yanlışların bedelini yerli üreticiye ödettiğini belirterek, “İktidarda çiftçiye destek değil köstek olan bir anlayış var. Köylümüz, çiftçimiz ve besicimiz de 31 Mart’ta iktidara yaptığın yanlış diyeceği biçimde oy vermelidir” dedi. 

ÇUKURKUYU VE KIZILCA ZİYARETLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çukurkuyu beldesi ve Kızılca köyünü ziyaret etti. Her iki yerleşim biriminde büyük ilgiyle karşılandı.  Gürer, Çukurkuyu ve Kızılca’da pancar üreticileri, besiciler ve tarımın diğer alanlarında faaliyetlerini sürdürmeye çalışan çiftçilerin sorunlarını dinledikten sonra belde ve köy sakinleriyle de bir araya geldi. 

PATATESİ BİLE İTHAL EDİYORUZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaretlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, AKP öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten birkaç ülkeden biri olan Türkiye’nin ne yazık ki AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle bugün saman, nohut, buğday ve hatta patates bile ithal eder duruma geldiğini belirtti. 

HERŞEY İTHAL 

Canlı hayvan ve et ithalatının da son yıllarda arttığına dikkat çeken Gürer, “Yem, gübre, mazot ve ilaç gibi girdilerin ithal edildiği ülkemizde maalesef tarımsal ürünler açısından da ihracatçı bir konumdan ithalatçı bir duruma geriledik. Bu, son yıllarda AKP hükümetinin tarım politikasında yaptığı yanlışların ürünüdür. Bu yanlışlar ve tarımdaki sorunların bedelini, köylümüz, çiftçimiz, besicimiz; dolayısıyla da tüm yurttaşlarımız ödemektedir” diye konuştu. 

PANCAR ÜRETİCİLERİ BU YIL EKİM YAPMAYACAK

Bölgede pancar üretiminden binlerce çiftçinin geçimlerini sağladığını ancak şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin ardından pancar üreticisinin de artık ürün ekemeyecek duruma geldiğini kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Geçen yıl şeker fabrikası özelleştirilirken, sesimiz kısılana kadar bağırdık; dedik ki  ‘bu fabrikaları özelleştirmeyin, şekerpancarı stratejik bir üründür. Şekerpancarından üretici, tarlada çalışan işçi, nakliyeci, esnaf ve pek çok sektör ekmek yiyor’ dedik. Ancak bizi dinlemediler. Fabrikayı sattılar. Fabrikanın satışından sonra özel sektör, çiftçinin gözünün yaşına bakmadı. Bugün her bir çiftçiye ortalama 30-40 bin TL kota cezası verilmiş durumda. Polar sorunu nedeniyle ciddi mağduriyet yaşayan pancar üreticilerimiz bize dert yanıyorlar. Pancar ekiminden vazgeçeceklerini söylüyorlar. İktidarın istediği de buydu. İktidar, nişasta bazlı şuruba pazar yaratmak istiyor” dedi.

KOTA CEZALARI KALDIRILMALI 

Gürer, pancar üreticilerine verilen kota cezalarının kaldırılması yönünde  girişimlerde bulunduğu ve konuyu kamuoyuna taşıdığını da anımsattı.

İKTİDAR ÜRETİCİNİN, BESİCİNİN SORUNLARINA KULAK TIKIYOR

CHP Milletvekili Gürer, sadece pancar üreticilerinin değil, tarımın diğer alanlarında faaliyetlerini sürdürmeye çalışan üreticilerin ve besicilerin de ciddi sorunlar yaşadığını ancak iktidarın bu sorunları kulak tıkadığını da vurguladı. “Sizin sorunlarınıza her alanda sahip çıktık, çıkacağız” dedi.

31 MART’TA İKTİDAR BEDEL ÖDEYECEK

Tüm sorunlar ile ortaya çıkan olumsuzlukların bedelinin çiftçiye, üreticiye kesilmeye çalışıldığına işaret eden CHP Milletvekili Gürer CHP’li adaylar için destek istediği konuşmasında “31 Mart’ta köylümüz, çiftçimiz ve besicimiz yaşadığı sorunlar için iktidara uyarıcı olacak biçimde oy vermelidir” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.