Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

CHP'li Gürer: "İşçiler Haklarından Vazgeçmeyecek"

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili yapılacak düzenlemenin, "Türkiye’de işçi çıkarılmalarının önünü açacağını, bu düzenlemenin iş barışını da bozacağından ekonomiyi düzeltmekten çok ekonomik gidişatı daha da zor bir sürece sokacak." dedi.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kıdem tazminatlarının fona devredilmesi ve zorunlu bireysel emeklilik sigortası (BES) uygulamasının, ülkemizde yaratabileceği olumsuzlukları sıraladı. 

ZATEN SORUNLU OLAN İŞ BARIŞI TAMEMEN BOZULUR 

CHP Milletvekili Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni ekonomik planda yer alan ‘Kıdem tazminatının fona devredilmesi’, ‘zorunlu BES’ ve ‘reform adı altında sosyal güvenlik haklarının kısıtlanması’ gibi düzenlemelerin Türkiye’de iş barışını bozacağını, bunun da kalitede, üretimde ve verimde ciddi sorunları beraberinde getireceğini anlattı. 

"ÜLKEMİZİ SEVİYORUZ; İKTİDARI UYARIYORUZ"

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, kıdem tazminatlarının fona devredilmesiyle ilgili olarak iktidara uyarılarda bulunan Ömer Fethi Gürer, “Bir milletvekili olarak, geçmişte sendikacılık yapmış biri olarak hükümeti uyarıyorum; ülkemizi seviyoruz, bizim önerilerimizin yaşanması muhtemel sorunların çözümüne yönelik önerilerdir” dedi. 

"TARİHTE ÖRNEKLERİ VAR" 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kıdem tazminatlarının fona devredilmesiyle ilgili programının yeniden değerlendirmesi gerektiğine işaret eden Gürer, “Ekonomik sorunlar ne zaman artarsa, işçilerin ve emekçileri aleyhine yeniden düzenlemeler yapılıyor. Tarihte bu yaşandı” diye konuşu. 
Gürer-" Yurt dışından  kredi bulamayan iktidar iç kaynak yaratma arayışını işçinin sırtından sağlamak için yol arıyor, kazanılmış hakları yok ederek hak gaspına yöneliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanların yaşadığı mağduriyete tüm çalışanları da eklemek istiyorlar. “dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.