Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

CHP'li Gürer, “Köyde Üretim Olmazsa Şehir De Yaşam Sorunlu Olur”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ilçesi ile ilçeye bağlı belde ve köylerde seçim çalışmalarını sürdürdü. Ziyaret ettiği yerleşim birimlerinde, CHP’li adaylar için destek isteyen Gürer, AKP’nin tarım politikasını eleştirdi. Gürer, “Köyde üretim olmazsa şehir de yaşam sorunlu olur” dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ziyaretine ilçe pazarını gezerek başladı. Çiftlik Belediye Başkan Adayı Ramazan Taş, İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Turgay Yıldız, Divarlı Belediye Başkan Adayı Ercan Çavdar, Azatlı Belediye Başkan Adayı Mehmet Akpınar ve il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. 

Çiftlik ilçe pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer,  kahvehanelerde konuşma yaptı. Gürer, AKP hükümetinin 17 yıldır, tarım ve hayvancılığın bitirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptığını belirtti. Üretimden çok ithalata dayalı bir anlayışın tarımı ve dolayısıyla ülkenin geleceğini sorunlu kıldığını ifade eden Gürer, “Girdi maliyetleri sürekli artıyor. Üretici geçen yıl mazota, gübreye, ilaca, tohuma ne kadar para verdiyse bu yıl iki katına çıktı. Ancak ürünü değer bulmayınca, üretimden vazgeçmek zorunda kaldı. Hal böyle olunca artan sebze ve meyve fiyatları, zaten dar gelirli olan vatandaşın alım gücünü düşürdü. Pazar yerleri yangın yerine döndü. İktidar, soruna pansuman tedbir olarak tanzim yerleri açarak çare aramaya başladı. Birkaç ilde açılan tanzim satış noktasıyla ülkede sebze ve meyve fiyatları dengelenemez. Çözüm üreticiye destekten, girdi maliyetlerinin indirilmesinden geçiyor. Ancak iktidar, yıllardır uyarılarımızı kulak ardı ettiği için kaçınılmaz sonuçla  ülke karşı karşıya kaldı” dedi. 

Köylerin boşaldığını, tarım alanlarının azaldığını, üretimin düştüğünü vurgulayan  Ömer  Fethi Gürer, “Köylerde üretim olmazsa şehir de olmaz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ derken bunu anlatmak istedi. Köylerde aile tipi işletmelere yeniden destek verilmeli. Çiftçilikle besicilikle uğraşanlar desteklenmeli. Teşvik ve destekler doğru zamanda doğu kişilere verilmeli” şeklinde konuştu. 

"KÖY VE KASABALARDA GÜRER’E YOĞUN İLGİ"

Ömer Fethi Gürer, Çiftlik ilçesini  ziyareti ardından Bozköy, Divarlı ve Azatlı kasabaları  ile Ovalıbağ, Çardak, Mahmatlı, Şeyhler, Kula, Ramat ve Asmasız’ı ziyaret etti.  Köy ve kasabalarda yaptığı konuşmada tarımın sorunlarına değinen Gürer, bilgi ile buluşan bilimsel ve planlı tarımın  ülke için şart olduğunu belirtti. Niğde için ikinci üniversite olarak Tarım ve Hayvancılık eğitimi verecek bir Üniversite açılması için kanun teklifi verdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Tarım orta okulu, lisesi, Meslek Yüksek Okulu, Fakültesi, Üniversitesi olmalı ve mezun olana devlet arazi ile teşvik verip doğrudan tarımın içinde olmasını sağlamalıdır. Bu yol geleceğimizin tarımda kurtuluş yolu olacaktır. Bilgi, bilimsellik ve planlama ile aile tipi işletmelere dönüş ülkede tarımını kurtarır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.