Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP'li Gürer: “Mağdur Olmayan Kesim Yok”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesinde köy gezilerine devam etti. Tekneçukur, Maden, Ali Hoca köylerine CHP ilçe Başkanı Birol Önder ile giden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köylerin sorunlarını dinledi. Özellikle su sorunu, yol sorunu üzerinde duran köylüler ürünlerinin para etmediğinden de yakındılar.


15 Temmuz süreci sonrası oluşan durum ve Başkanlık sistemi ile ilgili sorular yönelten vatandaşların sorularını yanıtlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir yılda kimi kasaba ve köylere en az üç kez uğrak verdiğini anımsatarak, “ Sık sık köylerimize gelip sizlerin sorunlarını dinliyorum. TBMM ‘de sorunlarınızı dile getiriyorum. Niğde ili çok yönlü ihmal edilen bir il durumunda. Emeklisi, işçisi, çiftçisi, köylüsü, engellisi ile mağdur. Üretici ürettiğini değerinde satamıyor. Tarım Bakanlığına elma, kiraz, patates sorunlarını taşıyoruz. Çözüm de öneriyoruz ama bir sonuç oluşmadı. Niğde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destek projesinden mahrum bırakıldı. Hayvancılıkta da Niğde gereken desteği alamıyor. Su sorunu bölgede genel sorun. Bütün bunların aşılması için çalışıyoruz. Muhalefetin görevi sorunları gündeme taşımak. Sık sık dile getirip çözüm üretilmesi için gayret gösteriyoruz ”dedi.
Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalar da bulundu. CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer 14 yıldır iktidarda olan ve ülke sorunlarına çözüm üretemeyen  Adalet ve Kalkınma Partisi ülkenin gerçek gündemi olan  halkın sorunları yerine  sistemle oynayarak gündem değiştirdiğini ifade etti. Başkanlık sistemi mevcut hangi sorunu çözecek diyen Gürer, “Tek başına iktidar ve her anlamda dilediği yasayı çıkarabilme çoğunluğuna sahip hükümet ile Cumhurbaşkanının her türlü kullandıkları güce rağmen böylesi bir değişim talebinin gerekçesi anlaşılır değildir. Halkın sorunlarını çözmek yerine bir kişi egemenliğine yönelik bir model düşüncesidir ”dedi.


15 Temmuz sonrası oluşan mağdurların durumuna da değinen Ömer Fethi Gürer “suçlu mutlaka cezasını çeksin ama kısa süreli yasal sendikaya, yasal bankaya, yasal özel okulla ilişkisi var diye insanların mağdur edilmesi doğru değil. Suç ve suçluyu belirleyip mağdur olanların bir an önce mesleklerine iade edilmeleri gereklidir.  Ülkeyi yönetenlerin dahi aldandık dediği yerde memurun, öğretmenin terör örgütü üyesi diye görevden uzaklaştırılması yerine adil ve hakkaniyetle inceleme yapılmalı, suçlu suçsuz iyi ayırt edilerek mağduriyetler bir an önce sonlandırılmalıdır” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.