Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

CHP'li Gürer: “Öğretmen Atamalarında Mülakat Kaldırılsın”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Öğretmen atamalarında mülakat uygulaması yerine güvenlik soruşturması ile KPSS de aldığı puana göre atama yapılmasını istedi. TBMM’de konuşan Ömer Fethi Gürer mülakat sisteminin torpil ve haksızlıklara neden olduğunu belirterek yıllarca eğitim alan öğretmen adaylarının birkaç sözlü soru ile değerlendirmede bulunmanın hakkaniyet olmadığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Şubat ayında yapılacak alımlarında aylara sarktığını ve bakanlar değiştikçe kararların değiştiğini ifade etti.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER UMUTLA BEKLİYOR!
Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Ülkemizde atanamayan öğretmenler ciddi sorunlar yaşıyorlar. Millî Eğitim Bakanlığı 100 bin öğretmen alınmasından bahsederken 21 öğretmen alınacağını açıkladı. Şubatta alımlar yapacağını daha önceki bakan açıklamıştı. Görülen o ki alımlar aylara sarkacak. Sürekli değişken uygulamalar daha mesleğe başlamadan öğretmenlerin psikolojisiyle oynanmaktadır. Mutlaka Millî Eğitim Bakanlığı mülakat uygulaması da sonlandırılmalıdır. Mülakat sırasında sorulan birkaç soruyla, eğitim almış ve KPSS'de yeterli puan alan aday hakkında verilen karar ne kadar gerçekçi olabilir? Güvenlik soruşturması KPSS’yi kazanan öğretmen için yeterli sayılmalıdır. Torpille açık mülakat uygulaması doğru sonuç üretmemektedir. Yıllarca eğitim almış, öğretmenliğe hak kazanmış kişiler için sınırlı ve kısa süreli mülakatlarla elde edilen bir değerlendirmenin yaşamlarını karartmasına izin verilmemelidir. Mülakatsız, hakkaniyetle öğretmen atamaları yapılmalıdır. Mülakatın, denetimsizliğin yanında, haksızlık ve liyakate dayalı olmayan bir sonuç yarattığı örnekleriyle sabittir.” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.