Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

CHP'li Gürer: "Rant İçin Bu Alanları Da Tüketmeyin"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu, Askeri güvenlik bölgesi olup son on yılda bu kapsamdan çıkarılan alanlara ilişkin yazılı soru önergesine yanıt Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi.


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Askeri alan, askeri güvenlik bölgesi sınırlarında olup, son 10 yılda bu kapsamdan çıkarılan ne kadar alan vardır? İllere göre dağılımı nedir? Bu alanlar plan değişiklikleri yapılarak hangi amaçla değerlendirilmiştir? Askeri alan iken bu kapsamdan çıkarılıp TOKİ ve benzeri konutların yapımı için verilen alanlar var mıdır? Halka açık park ya da sosyal donatı alanına dönüştürülen alanlar var mıdır? Bu alanların özel şahıslara satılması gibi bir durum söz konusu olmuş mudur ya da satılmış mıdır?” şeklindeki sorularını yöneltti.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Hulusi Akar, “Millî Savunma Bakanlığı (MSB) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na tabi olup, mülkiyetindeki taşınmazlar Hazineye aittir. Hazineye ait taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından MSB'ye tahsis edilmektedir. Bakanlığımıza tahsisli taşınmazların,-rayiç değerleri karşılığında ihtiyaç duyulan askerî tesis ve binaların yapılması amacıyla düzenlenen protokoller kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devredilmek üzere Bakanlığımıza olan tahsisleri kaldırılmaktadır. Bakanlığımıza olan tahsisi kaldırılan taşınmazlarla ilgili olarak plan değişikliği yapma/yaptırma görev ve yetkisi Bakanlığımız sorumluluğunda bulunmamaktadır. Bakanlığımıza olan tahsisleri kaldırılan taşınmazların tasarruf yetkisi tahsis edildiği kuruluşlara ait bulunmaktadır” dedi.


GÜRER: “SORULAR AÇIK VE NET AMA YANITLAR AÇIK DEĞİL”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili, “MSB’nin kullanımında olan arazi ve konutlarda son on yıldaki değişimi  sorduk. Ne kadar alan ne kadar konut tahsisi sona erdi. Farklı illerde MSB’nin kullanımda olan değerli araziler boşaltılıyor. Bunun mutlaka bir kriter ve nedeni vardır. Bu alanlar MSB’nin yıllardır kullanageldiği alanlardır. Kent içlerinde bu yerlerin değişimi dikkat çekmektedir. Araziler geri alındıktan sonra hangi amaçla kullanıldığı önemlidir. Yeşil alan olarak kalan, mezar yerlerinden sonraki tek askeri alan olarak kullanılan yerlerdir. Bu yerler, hazine mülkü diye geri alınıp  imara açılıp kentleri  tümden yaşanmaz kılınmamalıdır. Rant için bu alanlarda tüketilmemelidir. Yeşil alan olarak botanik park alanlarına dönüştürülecek düzenlemelere gidilmesi sağlanmalıdır. Ancak farklı illerde askeri alan iken hazine tarafından geri alınan yerlerde ne yazık ki yeşil doku risk altındadır. Ayrıca toplamda kaç konut ve ne kadar arazi MSB’nin kullanımından geri alınmıştır. Açıklanmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.