Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

CHP'li Gürer: “Yangın Personelinde Tasarruf Olmaz”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'de her yıl 25 Eylül günü başlayıp 1 Ekim günü biten haftanın ''Yangın Haftası'' (İtfaiyecilik Haftası) olarak kutlandığını hatırlatarak, “Yangın Haftası'nda vatandaşlara ve okullarda çocuklara yangınla ilgili eğitimler verilir. Yangın sorununa dikkat çekilir. Ülkemizde hala benzinle soba yakıp yangın çıkararak insan canından oluyorsa, binlerce dönüm orman farklı nedenlerle çıkan yangınlarla küle dönüyorsa, yolcu otobüsleri gelişen teknolojiye rağmen cayır cayır yanıp can kaybı yaşanıyorsa bu bağlamda yapılması gereken daha çok çalışma var demektir” dedi.

“Türkiye’de her yıl ortalama 8-10 hektar orman yanıyor”

Mardin, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Eskişehir ve en son İzmir'de yaşanan yangınların, alınan ya da alınmayan önlemlerin ve afetle mücadele yöntemlerinin sorgulanmasına neden olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Orman Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, 2019 yılında bugüne kadar 1.377 adet orman yangını meydana geldiği, 3.191 hektar alan zarar gördüğü açıklandı. Bu ciddi bir rakam. Resmi verilere göre Türkiye'de her yıl ortalama 8-10 bin hektar orman yanıyor” dedi.

“Eğitim şart”

Yangın söndürmede eğitimin öncelikli önemine değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Gelişmiş ülkelerde kaynakların yüzde 80'i yangını önlemek için verilen eğitimlere ayrılırken yani bütün masraflar yangını söndürmeye değil, yangın oluşmasını engellemeye yönelik olarak yapılırken bizim ülkemizde her yangın  sonrası nedenlerin incelenmesi dışında somut sonuç yok. Örneğin; son zamanlarda kaç otobüs yandı, halen sorun çözüme ulaşmadı. Piknik kültürümüz var, ateşi ortada bırakıp gidenler var, çok sıcak mevsimlerde anız yakma hatası yapanlar var, benzinle soba yakıp evini yakanlar var, yani varda var.. “ dedi.

“Yangın personelinden tasarruf yapılmaz”

Son olarak yangına müdahalede araç-gereç-ekipman ve personel yetersizliğine bir an önce önlem alınması gerektiğini vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yangın personelinden tasarruf yapılmaz. Bölgelerde uzmanlaşmış personel sayısı azaldı. Toplumsal duyarlılık ve bilinçlenme şart, önemli olan yangının çıkma nedenlerini ortadan kaldırmak “dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.