Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE milli savunma bakanlığı

CHP'li Gürer’den Emekliye Corona Virüs Desteği Önerisi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vaka sayısı 6’ya yükselen ülkemizde corona virüse karşı alınan önlemlere, özellikle işçi ve halk sağlığının korunması açısından ek önlemler alınması gerektiğini belirtti. 

Virüsten en çok etkilenebilecek yaş grubunda yer alan emeklilere ve yaşlılık aylığı alanlara ek corona virüs desteği ödenmesini isteyen Gürer, çalışan anne-babalardan birine de ücretli corona virüs izni verilmesinin şart olduğunu ifade etti. 

SALGIN OLMADAN EK TEDBİRLER ALINMALI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın pek çok ülkesinde 5 binden fazla can alan corona virüs salgınına karşı, ülkemizde alınan tedbirlere ilave önlemlerin de eklenmesi gerektiğini vurguladı. 

Gürer, ülkemizde de 5 vaka tespit edilen corona virüsün halk sağlığı ve sosyal hayatın yanı sıra ekonomide de olumsuz etkilerinin görülmeye başlandığını kaydetti. 

ÜCRETSİZ SU VE DOĞALGAZ 

Virüsün salgına dönüşmemesi için ülkemizde bazı tedbirlerin alındığını hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, okulların tatil edilmesiyle birlikte çalışan anne ve babadan birine ücretsiz izin verilmesi, konutlara bir miktar içme suyu ve doğalgazın ücretsiz olarak verilmesi borç nedeniyle yapılan kesintilerin de hemen kaldırılması  tüm ülke genelinde uygulanması gerektiğini söyledi. 

EMEKLİYE MAAŞ ARTIŞI 

Corona virüsle mücadele sürecinde emekli maaşlarının  asgari ücret altında ödenmemesi ve  tüm emeklilere bir maaş tutarında corona virüs desteği verilmesi, 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alanlara da ek corona virüs desteği sağlanmasının şart olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, halk sağlığının yanında işçi sağlığının da korunması için ek önlemlerin mutlaka alınması gerektiğini vurguladı. 

Gürer, “corona virüs ile fiyatlarda ciddi artışlar oluştu. Alım gücü sınırlı olan herkesin mağdur duruma düştü. Asgari ücret vergi dışı bırakılması da bu aşamada sağlanabilir. Gıda ürünlerinde KDV sıfırlanması sağlanabilir. Ayrıca ürün desenine göre bu yıl boş araziler mutlaka ekim yapılması için çiftçiye acil destek sağlanmalıdır. Mağdur esnaflar içinde borç ertelenmesi sağlanmalıdır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilknur korkmaz 4 yıl önce

emeklilere yardim istiyoruz kiramizi veremiyoruz isyerleri kapali

Avatar
M.ahmet kuran 4 yıl önce

10binliraacil ihtiyaç kredisi veriyorlar çok güzelde takibe düşmüş maaşının sin kuruşuna kadar kredi çekmiş kimse lazım olmasa bankalara gebe kalmaz gırtlağa kadar battık zaten kredice vermiyorlar bize açlı açıkmı kalalım