Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP'li İnce: “İki Yıl Dolmadan Olağan Kurultay Yapılamaz"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “İki yıl dolmadan Olağan Kurultay yapılamaz. Yani 16 Ocak 2018’den önce Olağan Kurultay yapılması mümkün değildir. Partiyi tartıştırırız. Mahkemelerle uğraşırız. Allah korusun parti kayyuma gider. Bu doğru değil” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kasım’da Olağan Kurultay yapılacağı söyleminin doğru bir söylem olmadığını belirten İnce şöyle dedi:
“Bu partiyi tartışmaya açar. İki yıl dolmadan Olağan Kurultay yapılamaz. Yani 16 Ocak 2018’den önce Olağan Kurultay yapılması mümkün değildir. Partiyi tartıştırırız. Mahkemelerle uğraşırız. Allah korusun parti kayyuma gider. Bu doğru değil.”

“SAYIN GENEL BAŞKAN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI HAZİRAN’DA TOPLARSA ÇOK ŞIK OLUR”
Kurultayın öne çekilip çekilemeyeceğine ilişkin soru üzerine CHP’li İnce, “Olağan kurultay çekilemez” dedi. Bunun üzerine gazetecilerin “O zaman olağanüstü mü olması gerekiyor?” sorusuna ise İnce, şöyle cevap verdi:
“Tabii ki, eğer arkadaşlarımız Kasım ayında Olağan Kurultay planlıyorlarsa, bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Ama onlara ben bir yol göstereyim. Hemen Olağanüstü Kurultayı toplayabilirler. Yani bu mümkündür, ‘yapmazlar mı’ derseniz, bunu Sayın Genel Başkan yaparsa çok şık olur. Madem Kasım’da Olağan Kurultay planlanıyor ve bu hukuken mümkün olmadığına göre, Sayın Genel Başkan kendisi Olağanüstü Kurultayı Haziran’da toplarsa çok şık olur, hiç tartışma olmaz. Kim Genel Başkan seçilirse, hepimiz onun yanında dururuz.”

“YAPILACAK BİR TANE İŞ VAR OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI HEMEN TOPLAMAK”
İnce, kendisinin aday olup olmayacağı, Olağanüstü Kurultay toplanmazsa imza girişiminde bulunup bulunmayacağı sorularına ise şu sözlerle yanıt verdi:
“İmza toplanması olayını doğru bulmuyorum. Bu aşamada partiyi tartıştırır. Mademki Genel Merkez’deki yöneticilerimiz Kasım’da bir olağan kurultay planlıyorlarsa, bu teknik olarak mümkün değil diyorum. O zaman hiç uzatmaya gerek yok. Mayıs’ta Haziran’da olağanüstü toplanma olur.”
İnce, Deniz Baykal’ın çıkışına ilişkin soruya ise, “Ben Deniz Bey adına konuşamam Sayın Baykal da benim adıma konuşamaz. Ben kendi görüşlerimi aktarırım, hukuken Olağan Kurultayı Kasım’a çekmek mümkün değildir. Görüyorum ki Genel Merkez’deki yönetici arkadaşlarımız Olağan Kurultayı öne çekme gayreti içindeler. Bunun doğru olmadığını hukuken mümkün olmadığını söylüyorum. O zaman yapılacak bir tane iş var. Olağanüstü kurultayı hemen toplamaktır” şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.