Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

CHP'li İrgil: "Daha Tek Adamın Gölgesini Görüyoruz"

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, son çıkan KHK’larla yeni anayasanın provasının yapıldığını söyledi. Ülkenin artık her gün yeni bir KHK tedirginliği yaşadığını belirten İrgil, “Bugün daha tek adamın gölgesini görüyoruz, astığı astık kestiği kestik, yarın gerçek yüzünü de göreceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadele için OHAL ilan eden ve dokuz aydır OHAL şartlarını devam ettiren iktidar için “Torba yasa çıkarmaya öyle alıştılar ki, torba KHK’larla ülke yönetiyorlar” diyen İrgil şöyle devam etti:

MECLİS’İ DEVRE DIŞI BIRAKIYORLAR
“Daha önce 668 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenliği getiren, 674 sayılı KHK ile ÖYP’li araştırma görevlilerinin kadrolarını değiştiren, 687 sayılı KHK ile kış lastiği düzenlemesi yapan iktidar 690 sayılı KHK ile yine Meclis’in işine burnunu soktu. İhraçlar ve iadelerin arasına katılan maddelerle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda pek çok değişiklik yapıldı. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda düzenleme yapıldı. Radyo ve televizyonlara ilişkin yasaklargetirildi.Bugün gelinen nokta şudur; Meclis iradesiyle çıkarılabilecek düzenlemeleri OHAL KHK’larıyla çıkarıyorlar çünkü Meclis iradesini yok sayıyorlar. Meclis’i devre dışı bırakıyorlar. Bunun tek bir ifadesi vardır; yeni anayasanın provasını yapıyorlar.”

BUGÜN BİLE DENETLENEMİYOR
CHP’li İrgil, anayasal sınırları içinde hareket etmediği için kişiye özel hazırlanan yeni anayasanın OHAL şartlarında tartışmalı bir halkoylamasıyla kabul ettirilmesinden sonra çıkan bu ilk KHK’ların bugüne kadar yaptıkları uyarılarda ne kadar haklı olduklarını da gösterdiğini söyledi. “Toplum herhalde artık tek adam rejiminden neyi kastettiğimizi anlamıştır” diyen İrgil ekledi:
“Altında göstermelik Bakanlar Kurulu imzası olan torba KHK’ları bugün denetleyecek bir Anayasa Mahkemesi bile yokken, 2019’dan sonra yeni anayasayla olacak mı sanılıyor! Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Biz bugün tek adam rejiminin provasını yaşıyoruz. Astığı astık, kestiği kestik. Mahkeme kararı yok, itiraz yok! Üstelik bugün daha tek adamın gölgesini görüyoruz, yarın gerçek yüzünü de göreceğiz.”

HER GÜN YENİ BİR KHK TEDİRGİNLİĞİ
Öte yandan mahkeme kararı olmaksızın binlerce insanın kendilerini savunamadan ihraç edildiğini vurgulayan CHP’li İrgil, “İnsanlar hakkını arayamama çaresizliğine düştü, psikolojileri bozuldu, intihar etti. Yarın hangi şüphelerle ne karar vereceği belli olmayan erk sahibinin korkusuyla ne başbakan ne bakanlar ne de bürokrasi inisiyatifkullanabiliyor. Birbirlerini kötüleyerek, muhbir gibi hareket ediyor. Ülke her gün yeni bir kötü sürprizle karşılaşma, yeni bir KHK’ya uyanma tedirginliğine girdi” ifadesinde bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.