Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP'li İrgil: Milli İradeye Eksik Bilgi Verirsen Doğru Teşhisi Koyamaz

CHP’li hekim milletvekilinden referandum sürecine tıbbi yaklaşım: Doktora bütün şikayetlerinizi anlatmazsanız, yanlış veya eksik bilgi verirseniz doğru teşhis koyamaz. Milli irade ancak koşullar eşitse, herkes fikrini ifade ederse, basın özgürse milli irade olur. Yanlış teşhis yanlış tedavidir.
 
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, referandum sürecinin eşit şartlarda yürümediğini anlattığı Halk Arenası’nda konuyu tıbbi yönden ele aldı. İrgil, milli iradenin doğru kararı vermesi için anayasa değişikliğinin eksik ve yanlış anlatılmaması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Siz doktora gittiğinizde bütün şikayetlerinizi anlatmazsanız, bazı evraklarınızı, belgelerinizi, tahlillerinizi, tetkiklerinizi eksik götürürseniz o doktor doğru teşhis koyabilir mi? Hayır! Şimdi 250 televizyonun 243’ünden yalan, eksik ya da yanlış bilgiyle topluma başka bir şey anlatıyorlar. İşte 2010 referandumu; ‘Hiç merak etmeyin bundan sonra darbelerin önüne geçeceğiz, darbeler bitecek’ dedi, ne oldu, bizzat darbeye yol açtı. 250 insan öldü, evet verenler pişman oldu. Çünkü toplumun yanlış teşhis koymasına yol açtı, sonucu da bu oldu. Yanlış teşhis, yanlış tedavidir. O yüzden milli irade ancak koşulların eşit olduğu, basının özgür olduğu, herkesin fikrini ifade ettiği yerlerde milli irade olur.”
 
SON 7 YILI HATIRLAYIN!
 
İrgil, halkın son 7 yılda olanları hatırlamasını ve doğru tahlil etmesinin de önemine değinerek, Ergenekon ve Balyoz için kumpas diyen muhalefeti yalan söylemekle itham eden iktidarın gelinen süreçte 2010 referandumundaki gibi ‘Biz yanılmışız’ dediğini hatırlattı. CHP’li milletvekili şöyle devam etti:
“Açılım sürecinde, gelin bu meseleyi Meclis’te çözelim, dedik. Siz bilmezsiniz bu işleri, sizin kredinize ihtiyacımız yok, dediler. Sonuç; bizi yanıltmışlar, dediler. Suriye’ye girmeyin, dedik. Mustafa Kemal’in bize bıraktığı bir miras var; yurtta sulh cihanda sulh, dedik. Tamam, biz insani desteğimizi sürdürmeliyiz ama belli bir kontrol olsun, dedik. Ne dediler; hiçbir şey olmaz Amerika’ya güveniyoruz. Ne oldu; ya pardon Amerikalılar bizi yolda bıraktı! Ben şimdi soruyorum; ya yine biz haklıysak? Halkımız bunu iyi değerlendirmeli.”
 
DİK DURUN EĞRİ BELASINI BULUR!
 
Öte yandan İrgil, anayasa değişikliğine hayır oyu vereceklere de Şili örneğini gösterdi ve baskılara karşı her zaman doğrunun kazandığını hatırlattı:
“Şili referandumunda 24 saat boyunca televizyon yayınının sadece 15 dakikasını muhalefete verdiler. Ama kaybetti Pinochet. Çünkü hayır diyenlerin inancı vardı, hayır diyenlerin azmi vardı, hayır diyenlerin parası yoktu, bütün devlet güçleri, imkanları evetçilerin elindeydi. Ama Pinochet kaybetti. Bütün zalimler, bütün yanlışlar kaybetmeye mahkumdur, doğrular önünde sonunda kazanır. Siz yeter ki dik durun, eğri belasını bulur!”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.