Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

CHP'li İrgil: Skandalı Ortaya Çıkaran Ödüllendirilmeli!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Görev yaptığı hastanede 5 aylık süreçte 18 yaşın altında 115 çocuğun hamileliğinin resmi birimlere bildirilmediğini ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal N.’ye devlet tarafından teşekkür edilmesi gerektiği önerisinde bulundu. CHP’li İrgil, Başbakan ve Sağlık Bakanı’na konuyla ilgili birer önerge vererek “Ödüllendirme düşünüyor musunuz?” dedi.

Türkiye’nin gündemine oturan 115 hamile çocuk skandalıyla ilgili yürütülen adli soruşturma kapsamında çocukların ifadelerinin alınmasına başlanmışken, skandalı ortaya çıkaran ve bugüne dek iki kez görev yeri değiştirilen sosyal hizmet uzmanı İclal N. ile ilgili önemli bir öneride bulunuldu. Çocuk yaşta hamilelik sorununun toplumsal önemine değinen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil uzman İclal N.’nin ödüllendirilmesini önerdi. İrgil, Başbakan ve Sağlık Bakanı’na verdiği önergede bu önerisini şöyle dile getirdi:
“Bu önemli toplumsal skandalı ortaya çıkaran, benzer olayların yaşanmaması için olağanüstü bir gayret göstererek mesleki ve insani olarak görevini başarıyla yerine getiren sosyal hizmet uzmanı İclal N.’ye teşekkür etmeyi ve ödüllendirmeyi düşünüyor musunuz?”

GURUR DUYMAMIZ GEREKİR

Sağlık Bakanına ayrıca “Böylesi hayati bir konuda gayret gösteren sosyal hizmet uzmanı İclal N.’yi taltif ederek atamasının yapılmasını düşünüyor musunuz?” diye de soran CHP’li İrgil şu ifadelerde bulundu:
“İlgili bakanlıkların skandala ilişkin incelemeler başlatarak sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapmaları ve cezai uygulamalara gitmeleri ne kadar beklenen bir tutumsa, bu skandalı ortaya çıkaran görevliye teşekkür edilmesi ve ödüllendirilmesi de o derece beklenen bir tutumdur. Devletimizin böyle bir nezakete sahip olduğunu düşünüyorum. Üstelik de görev yaptığı kurumda dışlanacak olmayı bile göze alarak toplum vicdanını yaralayan böylesi hassas bir konuda mesleki ve insani sorumluluğunu yerine getirmiş olması gurur duymamızı gerektirir. Bu yüzden bu kişi ödüllendirilmeli. Yoksa bu örnek davranışın ötelenmesi, en az çocukların hamile kalmasına göz yumulmaması kadar sorunlu bir tavır olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.