Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

CHP'li İrgil: Susurluk Şeker Fabrikası Ne Zaman Açılacak?

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursalı çiftçiler için önemli bir denge unsuru olmasına karşın kapalı tutulan Susurluk Şeker Fabrikasını Meclis’e taşıdı.

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e fabrikanın ne zaman açılacağını sordu.
Susurluk Şeker Fabrikası’nın Mustafakemalpaşa ile Karacabey’deki ve Bursa’daki tüm çiftçiler için bir denge unsuru olduğunu hatırlatan Dr. İrgil, verdiği soru önergesinde; “Susurluk Şeker Fabrikası’nın şeker pancarı üretiminin yetersizliği gerekçesiyle kapatıldığı açıklanmıştı. Bu fabrikanın üretime geçmesi için yeterlilik ölçütü nedir?” diye sordu.



Şeker pancarının çiftçi için önemli bir alternatif ve gelir kaynaklarından olduğuna değinen Dr. İrgil, hayvancılıkta da pancar küspesinin besin kullanımında önem taşıdığını ifade ettiği önergede Bakan Çelik’e ayrıca şu soruları yöneltti:

ÇİFTÇİMİZ NİYE MAĞDUR EDİLİYOR?
*Bilimsel olarak insan sağlığına yararlı olduğu bilinen, GDO’suz doğal bir besin olan şeker pancarının bölgedeki son beş yıllık üretim rakamları nedir?
*Bakanlık tarafından şeker pancarı üretiminde çiftçilerimize verilen destekler nelerdir?
*Geçen sezon Mustafakemalpaşa'daki merkez pancar alım kantarının ve deposunun kapatılmasının sebebi nedir?
*İkinci bir depo olan ancak merkeze uzakta bulunan Tepecik deposunda teslime zorlanan çiftçimiz mağdur edilmesinin nedeni nedir?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.