Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

CHP'li Kaplan ''Elektrik Kesintileri Öğrencilerin Kabusu Oldu''

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep genelinde elektrik kesintileri ile ilgili TBMM’ye bir yazılı soru önergesi vererek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a cevaplaması istemiyle “Gaziantep genelinde sıklıkla kesilen elektrik nedeniyle öğrenciler TRT- EBA TV ve EBA üzerinden yayınlanan eğitimleri sağlıklı alamamaktadır. Bu konuda ne tür bir iyileştirme yapmayı planlamaktasınız?” şeklinde soru yöneltti.



CHP Gaziantep Milletvekili Kaplan, TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde “Online olarak eğitim gören öğrencilerimiz, elektrik kesintilerinden dolayı derslerine devam noktasında ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Özellikle online eğitim devam ederken, elektriklerin sıkça kesilmesi eğitimde büyük aksaklıklara sebebiyet vermektedir. Konu ile ilgili geniş kapsamlı bir iyileştirilme yapılması elzemdir” diye açıklamalarda bulundu.


"ELEKTRİK KESİNTİLERİ 6-7 SAATE KADAR ÇIKIYOR"


Kaplan, açıklamasının devamında, “Bazı günler elektrik kesintileri belirli bölge, mahalle ve ilçelerde 6-7 saatliğine kadar sürüyor. Çoğu zaman kesinti saatleri eğitim saatlerine denk geliyor. Çoğu öğrenci dersi kaçırıyor. Bazı öğrenciler bu süre zarfında mobilden eğitimlerine devam etmek istese de, kota ve internet aşımından dolayı mağdur oluyor. Online eğitimler devam ederken, bu konu ile ilgili acilen bir sistem geliştirilmeli. Gerekiyorsa jeneratörlü mobil araçlar, kesinti olan bölgelerde öğrencilerin hizmetine sunulmalıdır. Konu ile ilgili hem Sayın Milli Eğitim Bakanı’nı hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nı göreve davet ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.