Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP'li Kaplan: "Tüm Borçlar Faizsiz Olarak 1 Yıl Süreyle Ertelensin!"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, pandeminin ilk dalgasında, Cumhurbaşkanı kararıyla 3 aylığına ertelenen kredi, vergi, sigorta borçlarının geri ödeme ayının geldiğini belirterek; ne vatandaşın ne de esnafın buna hazır olmadığını belirtti. Pandeminin yeniden artmasıyla birlikte esnafın ve vatandaşların ekonomik anlamda oldukça zor günler geçirdiğini ifade eden Kaplan, “İvedi olarak tüm borçlar faizsiz en az 1 yıl ertelenmelidir” dedi.



“VATANDAŞLARIMIZ ZOR DURUMDA!”

Pandeminin derinleştiği, döviz kurlarının artış gösterdiği bu dönemde ertelenen 2020 Temmuz ayı itibariyle kredi borçlularının sayısının 2.1 milyon kişi arttığının ve bireysel kredi borçlarının 769 milyar olduğunun altını çizen Kaplan, “Vatandaşlarımız isyanda. İşten çıkarılma yok ancak ücretsiz izinde milyonlarca vatandaşımız var. Evlerine ekmek götüremeyecek durumdalar. 3 aylığına ertelenen borçlarla bir nebze olsun nefes alan vatandaşlarımız, ülkede hiçbir şey normale dönmezken tekrar faiz yüküyle ödeyecekleri kredi ve borçların altında eziliyor. Gelir yok, gider çok. Pandeminin tekrar ciddi anlamda artış göstermesi ekonomiyi oldukça olumsuz etkilerken, Maliye Bakanı ‘her şey iyiye gidiyor’ diyor. Bu ‘iyi’yi sadece İktidar görüyor. Vatandaşlarımız da esnafımız da borç batağında. Borçlarda faizsiz bir erteleme olmazsa ülke yangın yerine dönecek” dedi.

“ESNAFIMIZIN TÜM BORÇLARI EN AZ 1 YIL FAİZSİZ ERTELENMELİDİR!”

Milletvekili Kaplan, artan icra ve haciz dosyalarına da dikkat çekti. Kaplan, esnafın kepenk kapatacak duruma geldiğini belirterek, “ Esnafımız, elektrik ve su faturalarını dahi zor ödeyemiyor. Kira borçları birikti. Üstüne Eylül ayından itibaren ertelenen tüm borçlar gelecek 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredi ödemelerinin Eylül ayında, KDV ödemelerinin Ekim, SGK ve BAĞ-KUR prim ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Esnafımız bu ödemeleri yapabilecek durumda değil. 1 yıl süreyle ertelenmesi gereken tüm borçların yanında, Hükümet acilen faizsiz kredi, teşvik ve hibe desteği yapılması için yeni bir ekonomik paket hazırlamalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.