Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP'li Kaplan: “Yevmiye İle Çalışıp Ailesine Bakmak Zorunda Olan Yurttaşlarımız Ne Olacak?”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle alınan bir dizi önlemden sonra; yevmiye ile çalışan, hayatlarını günlük ücretle idame eden vatandaşların sorunlarını gündeme getirdi.

Kaplan, “Evde Kal” çağrısının tam anlamıyla uygulanabilmesi için Hükümet’in ayakkabı boyacıları, tamirciler, kahveciler, inşaat işçileri, berber ve kuaförler, garsonlar, atık toplayanlar, temizlik işçileri, sokakta satış yaparak geçimlerini sağlayan tüm yurttaşların daha fazla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

YEVMİYE İLE ÇALIŞIP AİLESİNE BAKMAK ZORUNDA OLAN YURTTAŞLARIMIZ NE OLACAK?”

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamasında hayatlarını yevmiye ile çalışarak idame eden yurttaşların bu süreçte çok sıkıntı yaşadığını ifade ederek “Alınan önlemler, tedbirler bir yana, ‘Evde Kal’ çağrısına uyulması için bu yurttaşlarımızın sosyal ve ekonomik güvencelerinin sağlanması gerekmektedir. Bir aile, günlük yevmiye ile çalışan bir yurttaşın parasıyla geçinemezken bu kişiler evde kaldığı takdirde hayatlarını nasıl devam ettirecektir?” dedi.

“KAYITDIŞI ÇALIŞAN 9 MİLYON, İŞSİZ 8 MİLYON YURTTAŞIMIZ VAR!”

Kayıt dışı çalışan 9 milyon ve işsiz yurttaş sayısının 8 milyon olduğunun altını çizen Kaplan, “Bu sürecin sonunda zaten var olan ekonomik kriz daha da derinleşecek. Milyonlarca işsiz yurttaşımız, milyonlarca yevmiye ile çalışan vatandaşımız var. Ekmek alamayacak hale gelen, gece yatağa aç giren yurttaşlarımız var ancak hala olayı siyasi ranta dönüştürmeye çalışan İktidarın yurttaşlarımızın değil; kendi derdinde olduğunu görüyoruz. Gıda ve nakit yardımı yapmak için CHP’li Büyükşehir Belediyelerimiz kolları sıvadı, yardım başlattı. Onu engellediler. Aşevi için yardım başlattı, onu engellediler. Bu süreç dayanışma sürecidir. Bu süreç siyaset üssü, herkesin elinden geleni yapması gereken bir süreçtir. Ancak AKP İktidarı, yurttaşın durumu yerine, kendi siyasi üstünlüğünü kurma derdindedir” dedi.

“KÜÇÜK ESNAF, İŞSİZLER VE YEVMİYE İLE ÇALIŞAN YURTTAŞLARIMIZA ACİL KİRA, FATURA VE NAKDİ YARDIM YAPILMALIDIR!”

“EMEKÇİLERİMİZİN SESİNİ DUYUN!”

Milletvekili Kaplan, açıklamasının devamında Hükümet’e seslenerek, “Onlarca yıl çalışıp, dişlerinden tırnaklarından biriktirdiği paralarla araba ya da ev almış ancak sabit geliri olmayan yurttaşlarımız sosyal yardım alamıyor. Belki yıllar öncesinden aldıkları bir arabası, ,iki göz evi, anadan, babadan bir karış toprak kalmış olan insanlar. Yardımlar neye göre değerlendiriliyor, belirsizlik devam ediyor. Hükümet, ayrım yapmadan asgari ücretin altında yaşayan, yoksulluk sınırından olan tüm vatandaşlarımıza acil nakit desteği yapmak zorunda. Ayrıca defalarca dile getirdik; faturaları ertelemek çözüm değil; salgın bitene kadar elektrik, doğalgaz, su ücretsiz olmalı, geçmiş borçlar nedeniyle kesinti yapılmamalı. Kira desteği mutlaka hayata geçirilmelidir. Hükümet; garibanın, yoksulun, küçük esnafın, dükkânını kapatan yurttaşın, günlük yevmiye ile çalışan vatandaşın, emekçinin sesini duymak zorundadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.