Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP'li Karadeniz APA Toplantısı İçin Bhutan'da

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Güney Asya ülkesi Bhutan'da gerçekleştirilen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) toplantısına katıldı.
 
APA'nın Bhutan Parlamentosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılara TBMM'yi ve Sinop'u temsil ettiklerini belirten CHP’ li Karadeniz, "Yurtdışı parlamento görevinde olduğumdan Kurban Bayramında ailem ve Sinoplu hemşerilerimle beraber olamadığım için üzgünüm. Ne kadar üzülsem de her şeyden önce gelen bu önemli görevde ülkemi ve Sinop'u temsil etmek tesellim. Buradan bir kez daha herkesin bayramını kutluyorum" dedi.
 
APA çalışmaları hakkında bilgi veren Barış Karadeniz, bir süre önce dönem başkanlığını alan Türkiye’nin, APA'nın hedefi olan Asya Parlamentosu’nun kurulmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. APA'da TBMM'nin tek CHP'li temsilcisi olan Karadeniz, Asya ülkelerinin barış ve istikrar içinde işbirliklerini sağlamak amacıyla parlamenter boyutta çözümler getirmek üzere çalışmalarını yürüttüğünü anımsatarak olarak şunları söyledi:
 
"Ortadoğu'da, Asya'da, komşu ülkelerde ve dünyanın bir çok bölgesinde savaşlar, çatışmalar var. Suriye, Filistin ve en son Myanmar'da yaşanan şiddet olayları ne yazık ki Asya ve dünya barışını olumsuz etkilemektedir. Barış ve istikrarın sağlanması insanlık için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'yurtta barış, dünyada barış' ilkesi bugün hem ülkemizin hem dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu politikadır. Barışın, sevginin ve hoşgörünün paylaşılarak pekiştirildiği, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada tüm insanların dostça, kardeşçe yaşaması en temel ilkemiz olmalıdır. APA toplantılarında barış ve istikrarın sağlanması konularında da önemli çalışmalarda bulunuyorum. Çünkü ülkemin ve dünyanın barışa ihtiyacı var."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.