Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir? Muhbir

CHP'li Kayışoğlu: RO-RO İskelesi Yapılmak İstenen Bölgede Çıkan Yangın Şüphe Uyandırıyor

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "RO-RO İskelesi yapılmak istenen bölgede çıkan yangının şüphe uyandırdığını, yağmurlu bir günün ardından gece vakti çıkan yangının nedeni ortaya çıkarılamazsa bu şüphe, o bölgeye RO-RO iskelesi yapmak isteyenleri zan altında bırakabilir." dedi.

CHP Bursa Milletvekili Altaca Kayısoğlu, dün gece Mudanya Ketendere’de çıkan yangını meclise taşıdı.  Altaca Kayışoğlu, yagmur ertesinde yaklasik 300 dönüm arazinin yanmasının şüphe uyandırdığına dikkat çekti. Söz konusu bölgeye Ro-Ro iskelesi yapılmak istendiğine dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, “Sivil toplum örgütleri, çevreciler, Büyüksehir Belediye Meclisi’nde yer alan muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin karsi çiktigi bir projenin yapilacagi alanda yangin çikmasi dogal olarak süphe uyandiriyor.
Hepimiz biliyoruz ki Istanbul’un trafigini hafifletmek için Mudanya, dolayisiyla Bursa bir arka bahçe gibi muamele görüyor. Ketendere gibi tarihi niteligi olan bir bölgenin hedef seçilmesi ve yargiya tasinan bir kararin hemen ardindan yagmur ertesinde hem de gece meydana gelmis olmasi iyi irdelenmesi gereken bir durum arz etmektedir” diye konustu.
“Istanbul’u kamyon ve tir trafiginden kurtarmayi amaçlayan proje için önce Gemlik’in gündeme geldigini, artan tepkiler sonrasinda sagumaya birakilan projenin yeniden ama bu kez Bursa’nin bir baska ilçesi üzerinden devreye sokulmasini dogru bulmuyoruz” diyen Altaca Kayisoglu; “Bursa’nin sahibi ne Istanbul’un karar vericileridir ne de Bursa’da onlarin destekleyicileridir.
Bursa, Bursa’da yasayanlarla bu topraklara hayatini adayan insanlarindir. Onlarin fikirleri alinmadan doganin, terihin rant ugruna birilerine peskes çekilmesine gönlümüz razi olmaz. Bu tip kararlar gayrimesrudur. Bu nedenle Kentedere’de bir gece vakti yangin ihtimalinin olmadigi bir havada çikan yangini manidar buluyoruz.
Eger yanginin nedeni soru isaretleri arkasinda birakmadan kamuoyunu tatmin edecek sekilde ortaya çikarilmazsa, oraya Ro-Ro iskelesi yapmak isteyen zan altinda kalacaktir.
Böyle bir durumun olusmamasi için bu yanginin nedeni “amasiz” bir sekilde ortaya çikarilmalidir” dedi.
CHP Bursa Milletvekili Av. Nurhayat Altaca Kayisoglu, Basbakan Binali Yildirim’in yanitlamasi için bir de yazili soru önergesi verdi.
Altaca Kayisoglu, yazili soru önergesinde Yildirim’a sunlari sordu:

TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLIS BASKANLIGINA
 
Asagidaki sorularimin Anayasa’nin 98 ve TBMM Içtüzügü’nün 96. Maddesi geregince Basbakan Sayin Binali YILDIRIM tarafindan yazili olarak yanitlanmasi konusunda geregini arz ederim.
 Saygilarimla.
Av. Nurhayat ALTACA KAYISOGLU
Bursa Milletvekili
 
Marmara Denizi kiyisinda yer alan Mudanya, Bursa’nin önemli deniz kapilarindan birisidir. Istanbul-Bursa arasindaki deniz ulasiminda kilit rol oynamaktadir. Istanbul Ambarli-Ketendere arasinda planlanan Ro-Ro tasimaciliginin adresi de Mudanya gözükmektedir. Ancak,  sivil toplum örgütleri ve çevreciler, Mudanya Ketendere’ye yapilmasi planlanan Ro-Ro iskelesiyle ilgili Bursa Büyüksehir Belediyesi’nden geçen karari yargiya tasimislardir. Bu nedenle 12 Ekim 2016 günü gece 22:00 civari çikan yangin süphe uyandirmaktadir.
Bu baglamda;
 1- Yaz mevsiminin bittigi, sonbaharin basladigi bir süreçte yargiya tasinan bir bölgede 300 dönüme yakin bir arazinin gece vakti yanmasi süphe olusturmuyor mu?
2- Yagmurlu bir günün ertesinde 300 dönüme yakin bir arazinin yok olmasindan sonra yanginin söndürülebilmis olmasinda bir ihmal söz konusu mudur?
3- Yanginda kaybedilen 300 dönüm arazinin Ro-Ro iskelesi yapilacak alanda meydana gelmis olmasi bir sabotajin sonucu mudur?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.