Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

CHP'li Oran: Geçmişi İnşa Eden CHP Geleceği de İnşa Edecektir

CHP'li Umut Oran, Atatürk'ün iki büyük eserine göz dikenler için zamanın getireceği tek şey'in Hayal Kırıklığı olacağını ve Geçmişi İnşa eden CHP'nin Geleceğide inşa edecek kararlılıktadır diyerek CHP'nin Kuruluş Yıldönümünü kutladı. 

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, CHP’nin 97 yıl önce bugün Sivas Kongresinde  Anadolu-Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti olarak kurulduğunu anımsatarak, “Türk milletinin bağrından çıkan ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesinden asla ayrı düşünülemeyecek olan Cumhuriyet Halk Partisinin 97. zafer yılı kutlu olsun. “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış” olsa da Atatürk’ün iki büyük eserine göz dikenler için zamanın getireceği tek şey “hayal kırıklığı” olacaktır. Geçmişi inşa eden CHP’liler geleceği de inşa edecek kararlılıktadır. Çünkü bakanlığa verilen dilekçeyle değil Kurtuluş Savaşı siperlerinde kurulan CHP’nin geçmişi, geleceğimizin garantisidir” dedi.
Umut Oran, konuyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:
 
Türk milletinin bağrından çıkan ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesinden asla ayrı düşünülemeyecek olan Cumhuriyet Halk Partisinin 97. zafer yılı kutlu olsun.
 
4 Eylül 1919’da toplanan Sivas Kongresinde, Anadolu-Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş gerekçesi aynı zamanda Kurtuluş Savaşının da gerekçesidir.
 
Türk milletinin kutsal çağrısını Amasya Tamimi’yle kaleme alan Mustafa Kemal’in gerekçesi nettir:
“1. Vatanın bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir.
2. İstanbul Hükümeti, üzerine düşen görevi yerine getirememektedir. Bu durum ulusumuzu yok gibi göstermektedir.
3. Ulusun geleceğini yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır.
4. Ulusun içinde bulunduğu durum ve koşulların gereğini yerine getirmek ve haklarını gür sesle dünyaya duyurmak için her türlü etki ve denetimden uzak bir ulusal heyetin varlığı zorunludur. (…)”
 
İşte bu gerekçeler Cumhuriyet Halk Partisinin doğmasına ve günümüze kadar süren devrimci mücadelesine yol açan gerekçelerdir.
 
ANADOLU İNSANININ TOPRAĞA TUTUNMA KARARI
 
Bu anlamda CHP; bağımsızlığı ve varlığı tehlikeye düşmüş Anadolu insanının “Toprağa tutunma!” kararıdır. Bu karar, kuşaktan kuşağa kök salarak bugüne kadar ulaşmıştır.
CHP’nin 97. kuruluş yılında sıra neferi olarak mücadele eden bizler için de en temel vazife, CHP’yi ve Cumhuriyetimizi gelecek nesillere ulaştırmak yani ilelebet payidar kılmaktır.
 
Bizleri “en kıymetli hazinemiz” olarak gördüğümüz bağımsızlığımızdan ve Cumhuriyetimizden koparabilecek herhangi bir güç yoktur ve olmayacaktır. Bu inancımızın sebebi de gençliğin rehber edindiği Bursa Nutkunda gizlidir. Emaneti kabul eden gençlik Cumhuriyet Halk Partisini sonsuza kadar geliştirip, koruyacak olan tek güvencemizdir.
 
GEÇMİŞİ İNŞA EDEN CHP GELECEĞİ DE İNŞA EDECEKTİR
 
“Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış” olsa da Atatürk’ün iki büyük eserine göz dikenler için zamanın getireceği tek şey “hayal kırıklığı” olacaktır. Geçmişi inşa eden CHP’liler geleceği de inşa edecek kararlılıktadır. Çünkü bakanlığa verilen dilekçeyle değil Kurtuluş Savaşı siperlerinde kurulan CHP’nin geçmişi, geleceğimizin garantisidir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.