Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa fidase orman ve su işleri bakanlığı tüketici fiyat endeksi mustafa sağır .ist mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ankara

CHP'li Özdemir: "Delil Olmadan Akademik Personelin İhracının Önü Açılacak"

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşülmeye başlanacak olan OHAL sonrası düzenlemeleri içeren  teklife ilişkin, “Kimin hazırladığı belli olmayan bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla hukuksuz, delil ve dayanak olmadan akademik personelin ihracının önü açılacak” iddiasında bulundu.

Özdemir, partisine mensup Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Özdemir, Meclis Genel Kurul’da görüşülecek OHAL sonrası düzenlemeleri içeren kanun teklifine ilişkin, “Kimin hazırladığı belli olmayan bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla  hukuksuz, delil ve dayanak olmadan akademik personelin ihracının önü açılacak.  Keyfi kararlarla akademisyenlerin ihraçlarının yolu açılmış olacaktır” dedi.

Kaya da, “AKP, OHAL’i kaldırmamıştır. OHAL’i 3 yıl daha uzatmak için darbe yasası çıkartmak istiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.