CHP'li Özel: Anayasa Mahkemesi'ne Gideceğiz, Kaptı Kaçtı İşleri Olmasın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kendilerine ittifak yapıp başkasına kapı kapatıyorlar, eşitsizlik, buna karşıyız, bu konudaki tavrımız nettir, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz, partiler ittifak yapsın ama adil ittifak olsun, herkese açık olsun, kaptı kaçtı işleri olmasın” dedi.

Özel, TBMM’de 4 Nolu Basın Kapısı önünde yaptığı açıklamada, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın açıklamalarına yanıt vererek şöyle dedi:

“Biz 7 Haziran’da Saadet ile Büyük Birlik Partisi ittifak yapacağız dediğinde desteklemiştik, yapsınlar dedik. MHP, Büyük Birlik’ten korktu. AKP, Saadet’ten korktu. Biz hiçbir zaman ittifaka karşı olmadık. Ama ittifak lafının içinde seçim güvenliğini tehdit eden maddeler ile AKP ile MHP’nin oyunu arttırmadan milletvekilini artırmak için yaptığı kumpaslara karşıyız. Onları Anayasa’ya götüreceğiz hiç meraklanmasın. Ama yıllardır ittifaklara imkan veren bir seçim yasası diyoruz, kendilerine ittifak yapıp başkasına kapı kapatıyorlar, eşitsizlik, buna karşıyız, bu konudaki tavrımız nettir, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz, partiler ittifak yapsın ama adil ittifak olsun, herkese açık olsun, kaptı kaçtı işleri olmasın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.