CHP'li Öztrak: Erdoğan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik terör suçlamasına sert çıktı. Öztrak, “Bu iddialarını ispat edemezse müfteridir, alçaktır ve çok açık söyleyeyim şeref yoksunudur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bu iddiaların bir an önce ispat edilmesini isteyeceğiz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK’nın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Öztrak, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün elinde ABD bayrağıyla yer aldığı bir fotoğrafı göstererek, CHP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğan’ın, İnönü üzerinden ülkenin gerçek gündemini karartmaya çabaladığını ifade eden Öztrak, şunları kaydetti:

“UCUZ ŞARK KURNAZLIĞI”

“Ölümünün üzerinden 45 yıl geçmiş, şimdi Sayın İsmet İnönü’nün Amerika ziyaretinde, elindeki iki bayraktan birini karartmak suretiyle bu durumu istismar ederek, ucuz şark kurnazlığına başvurmak belki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanına yakışır ancak bu cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaz. Kaldı ki Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu söyleyen sensin, ABD Başkanının sesini özlediğini kamuoyuyla paylaşabileceksin, Irak’ı işgal eden ABD askerleri için dua edeceksin, ‘halkım karşıydı ama ben ABD uçaklarına Türk hava sahasını açtım’ diyeceksin, danışmanların çıkacak ‘onu deliğe süpürmeyin kullanın’ diye ABD’ye yalvaracak, işte siz de bunlarla tarihe geçeceksiniz.

AKP Genel Başkanının, hayatı emperyalizmle savaşmakla geçmiş, ABD’ye ‘yeni bir dünya kurulur, Türkiye de o dünyada yerini alır’ diye mektupla rest çekmiş bir devlet adamı olan İsmet İnönü’yü anlamasını beklemiyoruz. ABD yönetimiyle, Trump’la bu kadar olay yaşanıyor daha böyle bir mektup ortada yok.

Bizim altı okumuzdan biri emperyalizme en büyük mağlubiyetini yaşatmış Atatürk’ün milliyetçiliğini ifade eder. Yurtseverlik bizim genlerimizde mevcuttur. Yerli ve milli kisvesi altında yürütülen her türlü oyuna gereken tepkiyi göstereceğimizden milletimizin endişesi olmamalıdır.”

“İSPAT EDEMEZSE MÜFTERİDİR, ALÇAKTIR, ŞEREF YOKSUNUDUR”

Öztrak, Erdoğan’ın Batman’daki 8 şehitle ilgili, CHP’nin perde arkasında PKK ile işbirliği içinde olduğunu iddia etme cüretini gösterdiğini belirtirken, şöyle devam etti:

“Bu vahimdir. Bu iddiayı yapan kişi bir dönem ‘milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ diyen kişidir. Oslo’da teröristle masaya oturma talimatı veren kişidir, Habur’da terörist için çadır mahkemeleri kurduran kişidir. Şehirlere silahlar yığılırken ‘valilere operasyon yapmayın’ talimatını veren kişidir. Teröristlerin başına ‘sayın’, şehitlerimize de ‘kelle’ diyen kişidir. Dolayısıyla kendisinin, teröre, teröristlere karşı tavrı çok açık, seçik olan partimizle ilgili söylediği sözler kabul edilir değildir. Bu iddialarını ispat edemezse müfteridir, alçaktır ve çok açık söyleyeyim şeref yoksunudur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bu iddiaların bir an önce ispat edilmesini isteyeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.