Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP'li Öztrak: "Üç Beş Oy Almak İçin Bunu Yapmaya Değer Mi?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Saray iktidarı çok partili yaşama geçtiğimiz 1946’dan bu yana gördüğümüz en adaletsiz ve en seviyesiz seçim sürecini yürütüyor. Saray iktidarının yalanı doğruymuş gibi anlatan, toplumu kutuplaştıran popülist kampanyası, artık vicdanların kaldırmayacağı bir seviyeye ulaştı. Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, dün Tekirdağ’da miting için gelenlere Yeni Zelanda’da ibadet eden Müslümanların katlediliş görüntülerini izletti. Ben buradan o filmi meydanda milletimize izleten Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’na soruyorum: “Siz bu kanlı katliam görüntülerini torunlarınıza izletir miydiniz? Üç beş oy almak için bunu yapmaya değer mi?” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında; Bu basın toplantısında sizlerle, dün yaşana vahim bir hadiseyle ilgili görüşlerimi paylaşacağım. Ancak toplantıya başlamadan önce dün Irak’ın kuzeyinde şehit olan iki Mehmedimize Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına ve milletimize sabır diliyorum." dedi. 

50 MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZ ŞEHİTTİR

Yeni Zelanda’da iki camide Cuma namazını kılan 50 masum Müslümanın katledilmesi, 21. yüzyıl siyasetine hâkim olmaya başlayan, yalanı doğruymuş gibi anlatan, toplumu kutuplaştıran tehlikeli popülizmin körüklediği kimlikler çatışmasının bir sonucudur. Yeni Zelanda’daki insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden 50 Müslüman kardeşimiz şehittir, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

"SARAYIN KAMPANYASI, VİCDANLARIN KALDIRAMAYACAĞI SEVİYEYE ULAŞTI"

Sandığa artık sayılı günler kaldığını belirten Öztrak, "Saray iktidarı çok partili yaşama geçtiğimiz 1946’dan bu yana gördüğümüz en adaletsiz ve en seviyesiz seçim sürecini yürütüyor. Saray iktidarının yalanı doğruymuş gibi anlatan, toplumu kutuplaştıran popülist kampanyası, artık vicdanların kaldırmayacağı bir seviyeye ulaştı. Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, dün Tekirdağ’da miting için gelenlere Yeni Zelanda’da ibadet eden Müslümanların katlediliş görüntülerini izletti." dedi. 

"TERÖRİSTİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDI"

Öztrak, "Bu görüntüleri terörist kendi propagandasını yapmak için çekmişti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı da bu teröristin değirmenine, bu filmi göstererek su taşıdı. Çorlu’da tren kazası olur yayın yasağı getirirler, Gebze’de viyadük çöktüğünde ambulans daha oraya ulaşmadan yayın yasağı getirirler, Ankara’da tren kazası olur yayın yasağı getirirler. Bütün dünya bu görüntüleri sosyal medyadan temizlerken bizde Cumhurbaşkanı gömleğini giymiş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı mitingde millete izletti. Bütün kanallar da canlı yayında bu görüntüleri yayınladı." dedi. 

"SİZ BU GÖRÜNTÜLERİ TORUNLARINIZA İZLETİR MİSİNİZ?"

Ben buradan o filmi meydanda milletimize izleten Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’na soruyorum: “Siz bu kanlı katliam görüntülerini torunlarınıza izletir miydiniz? Üç beş oy almak için bunu yapmaya değer mi?” dedi. 

"SARAY BU OLAY ÜSTÜNDEN BİLE OY DEVŞİRME ARAYIŞINDA"

Öztrak, "Türkiye Büyük Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu insanlık dışı olaya karşı tüm siyasi parti grupları ortak tepkilerini göstermişlerdi. Böyle günlerde birlik olmamız, dosta düşmana karşı birliğin ve beraberliğin gücünü göstermemiz gerektiğinin Gazi Meclisimiz her zaman bilincinde olmuştur. Ama saray, bu acı olay üzerinden hala siyasi rant devşirme arayışındadır. Devletin resmi uçağıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısını, Dışişleri Bakanını Yeni Zelanda’ya gönderirken, Gazi Meclisimizde yer alan hiçbir siyasi parti grubuna davette bulunulmaması anlaşılır gibi değildir. Uçaktaki basın mensuplarının çokluğu, Sarayın bu vahim hadise üzerinden oy devşirme niyetinin sürdüğünü göstermektedir. Bakalım bu hadise üzerinden kaç tane post çıkarılacaktır. Diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim de 3 arkadaşımızı taziye ve incelemelerde bulunmak üzere Yeni Zelanda’ya göndereceğimiz bilgisini de sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi. 

"NEVRUZ’DA PROVOKASYON DUYUMU"

Öztrak, "21 Mart Nevruz kutlamalarında ülkemizde ciddi provokasyonlar olacağına dair duyumlar alıyoruz. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi olarak örgütlerimizi olası provokasyonlara karşı yazılı olarak uyardık. Vatandaşlarımızı da aynı şekilde 21 Mart’ta olası provokasyonlara karşı uyarmak istiyorum." dedi. 

"BU KABUL EDİLEMEZ, HİÇ BİR VİCDANA SIĞMAZ"

Öztrak, "Son olarak bir defa daha bir teröristin Müslümanları katlederken propaganda amacıyla çektiği görüntülerin, Cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı tarafından meydanlarda izletilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu hiçbir vicdana sığmaz. Bu kirli siyaset anlayışının takdirini yüce milletimize bırakıyorum." dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Yeni ZelandaMitingTekirdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.