Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

CHP'li Sarıbal'dan Mecliste Önlüklü Protesto
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Merak etmeyin, bu sıralar size de kalmayacak, er geç bu bozuk düzenin çarkı size de değecek.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, KESK’e bağlı SES sendikasının basın açıklamasına yapılan polis müdahalesini üzerine Güvenceli İş, Güvenceli Gelecek, Güvenceli Ücret” yazan yelekle Genel kurula girerek protesto etti.
Milletvekillerinin şaşkın bakışları arasında önlükle içeri giren Sarıbal, Meclis Başkanvekilinin uyarısı sonrası dışarı çıktı. Genel kurula yeniden dönen Sarıbal, ‘674 sayılı KHK ile ilgili ‘Kara Haller Kanunu’ benzetmesi yaptı.
Konuşmasında ‘Darbe girişimini Allah’ın lütfu olarak gördünüz’ diyerek şu sözleri söyledi:
"Genel Kurul'a gelmeden önce Sakarya Caddesi'nde Kamu Emekçileri Sendikasının basın açıklamasına katıldığını ve basın açıklaması yapan kamu çalışanlarının önlüğünü giydiğini dile getiren Sarıbal kamu çalışanları adına düşüncelerini de şu sözlerle sürdürdü:
Meclis Başkanım uyardı, üzerimdeki o giysiyle beraber… Aslında bir protestodan gelmiştik, protestonun amacı şuydu: Sizler ne yazık ki sisteme, iktidara uygun olan sendikaları bu ülkede örgütlediniz, destek verdiniz. O örgütleri ya da o siyasal hareketleri ya da o sendikaları sizin söylediklerinizin bütününü, sizin politikanızın aynısını uyguladıkları için baş tacı yaptınız. Ama onun dışında, sizin söylediklerinizden gayrı şeyler söyleyen, itiraz eden bütün sendikaları da size uymadığı için yok edip temizlemek istediniz.

İşte, o bahsettiğimiz, kara hâllerin kararlarıyla yani Türkçe deyimiyle kanun hükmünde kararnamelerle yaptığınız, OHAL’i de fırsat bilerek yaptığınız, Fetullah Gülen’i, cemaati, darbe girişimini de Allah’ın lütfu olarak algıladığınız o günden sonra kendinize muhalif olan bütün bu sendikaları tek tek kamudan uzaklaştırdınız.
Peki, ne diyordu bu sendikalar? Mesela siz şunu diyordunuz sağlıkta: “Biz sağlığı paralı yapacağız, doktorunuz paralı olacak, hastalığınız paralı olacak, artık hasta tedavi edilmesi gereken bir yurttaş değil, üzerinden para kazanılması gereken ticari bir konudur.”
 Aynı şekilde, okullar: Eğitimi paralı yaptınız. Veliler aslında bu sistemin birer ticaret aracı olarak görüldü. Yani sizin için hasta da müşteri, öğretmen de müşteri, öğrenci de müşteri, veli de müşteriydi. Tam da bu sendikaların bir kısmı “Sağlık haktır.” dedi, “Eğitim haktır.” dedi, “Sağlık herkese hak olarak verilmeli, eşit olmalı, kaliteli olmalı, nitelikli olmalı ve insanlara ulaştırılabilir olmalı.” dedi. Aynı şekilde “Eğitim çok önemlidir.” dedi, “Ücretsiz olmalı, nitelikli olmalı, çağdaş olmalı, laik olmalı.” dedi. Siz ne dediniz? “Hayır, eğitim gerici olmalı.” dediniz, “Eğitimi biz istediğimiz gibi yönlendiririz.” dediniz. Para yok diye devlet okullarına destek vermediniz ama cemaat okullarına destek verdiniz, o da darbe girişiminde bulundu.
Sonuç, aynen şunu söylüyorlar: “Susma, sustukça sıra size gelecek.” Yine, bir şey daha söylüyorlar: “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.” diyorlar. Kısaca söyledikleri bu kadar açık, bu kadar net. “Gün gelecek, devran dönecek.” diyorlar, “AKP halka hesap verecek.” diyorlar. Merak etmeyin, bu sıralar size de kalmayacak, er geç bu bozuk düzenin çarkı size de değecek.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.