Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP'li Sarıbal Doğal Sit Alanı Projesini Meclise Taşıdı

CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, "Doğal Sit sit alanı ilan edilen bölgede korunması gereken Gökdere dışında doğal bir yapı yok." dedi.

CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı bir soru önergesi sundu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis’e sunduğu soru önergesinde; doğal sit alanı ilan edilen Bursa İli, Osmangazi İlçesi’nin Zafer ve Veysel Karani mahalleleri ile Yıldırım İlçesi’nin Anadolu, Millet ve Vatan mahallelerini kapsayan bölgenin yoğun yerleşim alanı olduğunu belirtti. Sarıbal, doğal sit alanı ilan edilen bölgede korunması gereken Gökdere dışında doğal bir yapının da olmadığını ileri sürdü.

Sarıbal; Çevre ve Şehircilik bakanının yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:
“ ‘Bursa ve Yalova İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi’ kapsamında koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi için hazırlanan Bursa-Yalova Grup 05 (Gökdere) Sonuç Raporunun Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca Bakanlığınıza sunulması sonucunda, onaylanarak “Doğal Sit Alanı” olarak tescil edildiği öğrenilmiştir.
Söz konusu bölgenin imar planı 1996’da çıkmış olup; siteleşme 2004 yılında başlamıştır. Halen bölgede yüzlerce site, binlerce konut, dükkân ve okul alanları oluşmuştur. Bölgede belediyeden onay almış inşaatlar devam etmektedir. Konut sahiplerine kat mülkiyetleri dahi verilmiştir. Bölgede cılız akan Gökdere dışında dikkat çeken doğal bir yapı da bulunmamaktadır.
Bu çerçevede;
1)   Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, ortada korunacak bir şey kalmamışken böyle bir karar alınmasının amacı nedir?
2)   Söz konusu karar nasıl uygulanacaktır?
3)   Binlerce mahalle sakini bu kararla mağdur olmuş durumdadır. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için bu kararı yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.