Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yunanistan ak parti abd vakıfbank

CHP'li Sarıbal: Mudanya Ketendere'de Yangında Zarar Gören Alanı İnceledi

CHP Bursa Milletvekili PM Üyesi Orhan Sarıbal, Çarşamba gecesi  Mudanya Ketendere'de çıkan yangından etkilenen alanda incelemelerde bulundu.Çevre halkı ile görüştü, yaklaşık 300 dönüm arazinin yanmasının bir tesadüften ibaret olmasını temenni ettiğini söyledi.


 
İncelemelerde bulunan Sarıbal yangının gerçekleştiği bölgede yangını yerinde inceleyerek not tuttu. Ziyareti sonrası yazılı bir açıklama yayınlayan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal şunları söyledi:
“Yangında zarar gören alanda az sayıda zeytinliğin zarar görmesi şanstır. Yangın lodosla büyüdüğü gibi yağmurunda etkisiyle yavaşlamıştır. Ciddi bir yangın atlatmış bulunmaktayız. Bursa’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 Burada bir  RO-RO limanı projesi düşüncesini açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bilmelidir ki Bursa yeterince tahrip edildi. Bundan sonrası için korumak turizme kazandırmak gibi amaçlarının olması gerekir. Bursa’da gökyüzünde rant var dense oraya iş adamı ortak edilir. Bu kentin doğası kimsenin ticari emellerine alet edilmemelidir.
 
Bu doğa yangınlarının  Bursa gibi güzelim bir kentte sık sık yaşanması biz doğa aşığı olan insanları  üzmektedir. Şehrin her yerine yatırım gözüyle bakılması bu anlamda çevre ve doğanın hiçe sayılması kabul edilemez. Bursa’nın doğal güzelliklerinin muhafaza edilmesi önemlidir. Kulaklarını tüm Akademik odalara tıkayan bir kent anlayışı başarısız olmaya mahkumdur. Buradaki durumun sonuna dek takipçisi olacağız. Bursa’nın öncelikli sorunları dururken,çözülememişken tek ihtiyacımız RO-RO mudur?” dedi.
Ziyaret sonrası yol üzerinde Mudanya köylerini ziyaret eden Sarıbal, Yalıçiftlik köyünü ziyaret ederek,köylülerden çalışmalarına başlanan sulama göleti hakkında bilgi aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.