Öne Çıkanlar çin çukurova belediyesi medicana Goggle kosgeb fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi

CHP'li Sarıbal: Öğretmenler Öğrencisiz,Öğrenciler Kitapsız Ve Öğretmensiz Başladı

CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı için bir mesaj yayımladı. Sarıbal mesajında 15 Temmuz Darbe girişiminden önce de süregelen eğitim sorunlarımız çözülmemişken, yeni eğitim öğretim yılının başladığını söyledi.

CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan sırabıl yayımladığı mesajında, “Bugün yeni eğitim öğretim dönemimize eksikler ve tatsızlıklarla başlamış bulunuyoruz.15 Temmuz Darbe girişiminden önce de süregelen eğitim konulu sorunlarımız çözülememişken sorunlarımız daha da katlanmaya devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı, yine sorunları çözebilecek, eğitime nefes aldıracak herhangi bir yenilik getirmeden ve kaygılanmadan yeni döneme başlamış bulunuyor.
Sorunlarımızdan en önemlilerinden başlayarak sıralayacak olursak; Bu yıl okul kitaplarında tespit edilen sorunlar gerekçe gösterilerek kitaplar, öğrencilerin eline geç ulaşacaktır. Yani okullara kitapsız başlanacaktır. Milli Eğitim bu sorunu çözmek için geç kalmamış mıdır?
Atanamayan öğretmenlerin sayısı artık 300.000 sayılarıyla telaffuz ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkları 100.000 iken yapılan ve hala tamamlanmayan 15.000 atama ne kadar doğru kararla alınmış bir niceliktir? Üstelik 75.000 kadar açık bu yıl yine ücretli öğretmenlerle kapatılacağa benziyor. Geçici ve süreli öğretmenlikle eğitimde istikrarsızlığı perçinleyip, eğitim kalitesinin daha ne kadar düşürüleceği ise ayrı bir soru ve sorunlar yumağıdır. Bu yıl atanamayan öğretmenler nedeniyle öğretmenler öğrencisiz,öğrenciler öğretmensiz okula başladı!
Ücretli öğretmenliğe ve öğretmenlerimiz arasında eşit koşulları öngörmeyen sözleşmeli öğretmenliğe her şekilde karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Yalnız ücretli öğretmenlik başvuruları yapılırken branşı ile ilgili lisans eğitimini ve pedagojik formasyon eğitimini tamamlamamış, öğretmenlik ile ilgili hiçbir vasfı olmayan kişilerin - 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunu olması yeterli görülmekte-okullarda istedikleri branşta ücretli öğretmenlik yapabilmeleri bir başka değinilmesi gereken önemli bir sorundur. AKP hükümeti Milli Eğitim’in öğretmen sorununu, vasıfsız ve öğretmenlikle hiçbir alakası olmayan kişilerle mi çözecektir?
AKP döneminde yine parasız eğitime karşı paralı eğitime destek primleri sayesinde özel okulların varlığı önem kazanmış ve fırsat eşitsizliğine devam edilmiştir. Üstelik dershanelerin özel okullara dönüşmesi ile bu eşitsizlik düzeyi daha da ayyuka çıkmıştır.
Yeni kapatılan FETÖ okulları imam hatip okullarına çevrilmiştir. Güzel sanatlar lisesi, spor lisesi, Anadolu ve fen liselerine ihtiyaç varken imam hatip okullarına çevrilmesi AKP gerici zihniyetinin bir başka boyutudur. Milli Eğitim,  karma eğitimden günbegün uzaklaştırılmaktadır. Çağdaş ve eşitlikçi anlayışınsa çok uzağındadır.
Bu saydığımız sorunlar bugünkü sorunların sadece bir kısmıdır. AKP istikrarsız ve siyasi propagandalarının içinde yer aldığı bir eğitim sistemiyle yoluna devam etmektedir. Gelecek nesillerin çizeceği yolu kendi zihniyetiyle her gün biraz daha yakınlaştırmaya, aynı olmaya zorlamaktadır. Bilimsellikle hiçbir bağı olmayan, taraflılığı ortada olan bu sistemle kendi varlıklarına ebediyete taşımak istedikleri aşikardır.
Bugün birçok bölgemizde operasyonlar sebebiyle çocuklarımız, gençlerimiz okullarına gidememektedir ve bu konuyla ilgili problemler de henüz çözüme kavuşturulamamıştır. Temennimiz tüm öğrencilerimizin okullarına en iyi koşullarda eğitim hayatlarına bir an önce başlamaları ve eğitim hayatlarından mahrum kalmayacak bir çözüm getirilmesi yönündedir. Yarının eğitim sorunu ve kaygılarımız ne yazık ki devam edecektir. Eğitimin çağdaş ve yeterlilikleri tamamlanmış, fırsat eşitliğine dayalı, kalite düzeyi her yörede ve okulda aynı olması, bizim en önemli meselelerimizdir. Eğitim, bir ülkenin bütün sorunlarından çok daha önce gelmelidir. Gençlerimize en doğru eğitim koşullarını sağlamak, onlara iyi bakmak bizim asli vazifemizdir.”
Sistemin yanlışlıklarına ve tüm eksikliklerine rağmen zor koşullarda hala okuluna devam etmeye çalışan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, atanamayan ve görev almayı bekleyen öğretmenlerimize bugün yeni başlamış olan 2016-2017 eğitim öğretim yeni yılında her şeye rağmen başarılar ve esenlikler diliyorum. “ şeklinde mesajını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.