CHP'li Şevkin: “Gençlerin Önündeki Kara Tabloyla Teknoloji Gelişmez”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, tek bir kişinin karar alma süreciyle teknoloji bölgelerinin gelişemeyeceğini vurguladı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, sanayide 100 tezgahtan 30’unun üretim yapamaz hale getirildiğini vurguladı. CHP’li Dr. Şevkin, bakanlara ve iktidar milletvekillerine seslenerek, “Artık, milletin derdiyle dertlenin, milletin derdine çare olmak için çözümler arayın. Siz olamıyorsanız biz yakında iktidara geliyoruz, hiç merak etmeyin, bütün sorunları çözeceğiz” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANINA SINIRSIZ YETKİ VERİLİYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen ‘Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun 3. Maddesiyle ilgili CHP grubu adına konuşan Dr. Şevkin, her 4 gençten birinin işsiz olduğuna dikkat çekerek, “Girişimci gençlerin önündeki karanlık tabloyla, karar alma sürecinin, takdir yetkisinin tek bir kişide toplanmasına yönelik yanlış yöntemle teknolojimizi, teknoparkları geliştirmemiz oldukça zor görünüyor” dedi.

Teklifin 3'üncü maddesindeki değişikliğin bölge alanı iptali konusunda Cumhurbaşkanlığına sınırsız ve koşulsuz iptal yetkisi verdiğini dile getiren Dr. Şevkin, bu durum son derece sakıncalı olduğuna dikkat çekti.

“YAPISAL REFORMA İHTİYAÇ VAR”

Covid-19 nedeniyle üç ay icra takiplerinin durmuş olmasına rağmen mahkemelerde bekleyen dosya sayısının 1 milyon 600 bin artarak 23 milyona yükseldiğini belirten Dr. Şevkin, “Ayrıca, işten çıkarma yasağına rağmen işsizlik oranı yüzde 12,8, genç işsizlik oranı ise maalesef yüzde 26 seviyesine yükselmiştir” diye konuştu.

Türkiye’nin acilen liyakat, yapısal reform, adil bir teşvik ve kalifiye personel eğitimine dayalı bir sisteme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Binlerce mühendisimiz, mimarımız, şehir plancımız, teknisyenlerimiz, teknikerlerimiz, bilgisayar, elektronik mühendislerimiz maalesef işsizlikle karşı karşıya. Kamuda atamaları yapılamıyor. Türkiye'nin teknolojik gelişmesine bu kadar katkıda bulanacak genç beynimiz varken maalesef hükümet bir adım bile atmıyor” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETTE BULUNDUĞU AKSARAY’IN SORUNLARINI ANLATTI

Konuşmasında CHP’li 20 milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyeleriyle birlikte Aksaray’a gerçekleştirdikleri ziyaretten de bahseden Dr. Şevkin, çiftçinin, köylünün, işçinin, esnafın içine düşürüldüğü zor durumu yerinde gördüklerini, CHP’li Milletvekili bulunmayan Aksaray’da vatandaşlara söz verdiği gibi mecliste onların sesi olacağını kaydetti.

Aksaray ili Eskil ilçesi, Eşmekaya beldesi, Bozcamahmut, Mutlu, Yenikent, Yeşilova, Yeşiltepe, Acıpınar gibi belde, mahalle ve köylerde aşırı yer altı suyu çekimi nedeniyle tarımsal sulamada sorun olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Çiftçi susuzluk yaşıyor ve tarım neredeyse bitme noktasına gelmiş. Süt üreticisi maliyeti bile karşılayamıyor. Yem fiyatları fahiş oranda artıyor. Köylülerin işlediği hazine arazileri başkalarına veriliyor. Mazot, gübre, ilaç fiyatlarının yüksekliği, fiyat dengesizliği çiftçiyi tarımdan uzaklaştırıyor. Ekonomik zorluğu içine sindiremeyen esnaf konuşamaz durumda” dedi.

“İKTİDARA GELİYORUZ, SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Aksaraylı çiftçi kardeşlerinin yanında olacağını vurgulayan Dr. Şevkin, “Tarımda yaşanan sorunlar sadece Aksaray'a mahsus değil, Türkiye'nin her yerinde sorun var. İktidar olarak artık milletin derdiyle dertlenin, milletin derdine çare olmak için çözümler arayın. Siz olamıyorsanız biz yakında iktidara geliyoruz, bütün bu sorunları çözeceğiz; hiç merak etmeyin” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.