CHP'li Şevkin: “Milli Emlak Ve TKGM’de Personel Eksiği Var, Atama Yok!”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, her yıl 6 bin mezun veren, toplam mezun sayısı 30 bini bulan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının atama talebini meclise taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Devletimize en fazla gelir sağlayan kurumlardan biri olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) bünyesinde işlerin yoğun seyrettiği bilinmektedir. Ancak yeteri kadar personel ataması yapılmamaktadır” dedi.

Milli Emlak Müdürlüklerinde ise durumun daha vahim olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “Milli Emlak Müdürlüğü’ne bağlı çalışan memuru bulunmayan bir çok ilçe mevcuttur. Bu durum görevini yapmaya çalışan diğer memurlar için büyük sorun teşkil etmektedir. Zira bir memurun personel eksikliğinden dolayı 3 personelin işini yapmak zorunda kaldığı, bu nedenle işlerin aksadığı kaydedilmektedir” diye konuştu.

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın her yıl 6 bin mezun veren ve mezun sayısı 30 bini bulan, devlete hizmet için bekleyen Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunu üniversitelilere istihdam alanı oluşturmasının beklendiğini dile getiren Dr. Şevkin, Bakan Kurum’un şu sorulara yanıt vermesini istedi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir? Bakanlığınız bünyesinde Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü mezunlarından kısıtlı sayıda personel istihdam edilmesinin sebebi nedir? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılan Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının aynı kademede çalışan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir? 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır? Ayrılacaksa Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü için ayrılması planlanan kontenjan sayısı kaçtır? 2021 yılında belediyelerin emlak birimlerine merkezi atama ve liyakat esasıyla Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunu ataması yapılması düşünülmekte midir? Düşünülüyorsa hangi belediyelere toplam kaç atama yapılacaktır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.