CHP'li Tanal: 24 Kasım Ücretli Öğretmenler İçin Maaş Kesintisi Demek!

Tatil günleri, ücretli öğretmenler için maaş kesintisi anlamına geliyor. İkinci sınıf öğretmen muamelesi gören ücretli öğretmenler, ilk ara tatile denk gelen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü buruk geçiriyor. CHP’li Mahmut Tanal, ücretli öğretmenlerin sorunlarını gündeme getirdi.


CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ücretli öğretmenlerin mağduriyetini gündeme getirdi.


Tanal, yıllardır hiçbir özlük hakları, güvenceleri olmadan, tam yatırılmayan bir SGK primi ve düşük maaş karşılığında fedakarca çalışan ücretli öğretmenlerin taleplerinin karşılanması gerektiğini kaydetti.


SGK PRİMLERİ EKSİK YATIRILIYOR

Toplumda ve okullarda ikinci sınıf öğretmen muamelesi gören ücretli öğretmenlerin SGK primlerinin yarım yattığını belirten Tanal, “Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenler ile aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu öğretmenlerin SGK primi tam yatarken, ücretli öğretmenlerin SGK primi 16-17 gün üzerinden, haksız bir hesaplama yöntemi ile yatırılıyor” dedi.


TATİL GÜNLERİNDE MAAŞLARI KESİLİYOR

Tatil günlerinde ücretli öğretmenlerin maaşlarının kesintiye uğradığına aktaran Tanal, “Kadrolu öğretmenlerin milli bayramlar ve hava şartlarından ötürü ilan edilen tatillerde maaşları kesilmezken, ücretli öğretmenlerin maaşında kesinti yapılmaktadır. Bu uygulama, zaten az maaş alan öğretmenlerimiz için ceza gibidir. Ayrıca ücretli öğretmenlere yaz tatili ve ara tatillerde maaş ödenmemektedir” diye konuştu.


MAAŞLARI SON DERECE DÜŞÜK

Ücretli öğretmenlerin maaşlarının son derece düşük olduğunu dile getiren CHP’li Tanal, “kadrolu öğretmenlerin maaşına ve ek ders ücretlerine zam yapılırken, ücretli öğretmenlerin maaşında belirgin bir artış olmamaktadır. Ücretli öğretmenlerin maaşında sadece ek ders ücretine zam gelince cüzi bir miktar artış olmaktadır. Kadrolu öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin maaşları arasındaki makas her geçen yıl artmaktadır” şeklinde konuştu.


ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İŞSİZLİK ÖDENEĞİNDEN YARARLANAMIYOR

CHP’li vekil Mahmut Tanal, ücretli öğretmenlerin işsizlik ödeneğinden de yararlanamadığını anlatarak, “Her sigortalı çalışanın işten çıktığı zaman belirtilen şartlar dahilinde aldığı işsizlik ödeneğinden ücretli öğretmenler yararlanamıyor. Ev geçindiren ücretli öğretmenlerimiz işsiz kalınca mağdur olmaktadır” ifadelerini kullandı.


NÖBET PARASI YOK

Tanal, ücretli öğretmenlere okulda çalışırken nöbet ve nöbet parası verilmediğini, yine de ücretsiz öğretmenlerin öğretmen eksikliği bulunan okullarda nöbet tutup eğitimi desteklediğini vurguladı. Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim gördüğü kurumlarda da ek ders adaletsizliğinin yaşandığını belirten Tanal, “Özel eğitim alt sınıflarında ve okullarında çalışan ücretli öğretmenlerimize ek ders ücreti yüzde 25 artırımlı olarak ödenmemektedir. Kadrolu öğretmenlerle aynı işi yaptıkları halde ücretli öğretmenlerimiz yine mağdur edilmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.