Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

CHP'li Tanal: “Arakan Dramı Kayıt Altına Alınmalı”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Myanmar’ın Arakan Eyaleti’nde yaşanan Müslüman dramının yerinde tespitine ve hak ihlallerinin kayıt altına alınmasına ilişkin TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na dilekçe verdi. Tanal, “Arakan’da yaşanan yavaşlatılmış bir soykırımdır. Arakanlı Müslümanları adeta yavaşça yok eden ve Myanmar’dan silen anlayışa bir an önce son verilmelidir. Kendi ülkelerinde mülteci muamelesi gören, göç etmek zorunda bırakılan Arakanlı Müslümanların dramını TBMM’nin İnsan Hakları Komisyonu yerinde araştırmalıdır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Mahmut Tanal, Myanmar’ın Arakan Eyaleti’nde yaşanan Müslüman dramını TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na taşıdı. Müslümanlara yapılan hak ihlallerinin kayıt altına alınması için İnsan Hakları Komisyonu’ndan bir heyetin Myanmar’a gitmesi ve yerinde tespit, araştırma yapması için Komisyona dilekçe veren Tanal, şunları söyledi:
“Dünyanın neresinde ve kime yapılıyor olursa olsun insan haklarını hiçe sayan eziyet, katliam, işkence kabul edilemez. Myanmar’da yaşanan dramı sonlandırmak her vicdan sahibinin ve insan hakları savunucusunun görevi olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatmak isterim:  ‘Eğer devamlı barış isteniyorsa insan kitlelerinin durumlarını iyileştirecek uluslararası tedbirler alınmalıdır.İnsanlığın tümünün gönenci, açlık ve baskının yerine geçmelidir. Dünya vatandaşları haset, aç gözlülük ve kinden uzaklaşacak şekilde eğitilmelidir.’ Atatürk’ün bahsettiği gibi bir dünyada ne katliamlar yaşanır ne insan hakları ihlal edilirdi. Dünyanın bir ucundaki Arakan, çektiği acıyla vicdanlara, dünyaya yakınlaşmış ve sesini duyurmuştur. Bu sesi yerinde gidip dinlemeli, olanı biteni yerinde görmeli sonrasında da vicdanımızla hareket etmeliyiz.”Tanal’ın İnsan Hakları Komisyonu’na verdiği dilekçe ise şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’NA
Myanmar'ın Arakan eyaletinin kuzeyinde yaşayan Müslümanların dramının kamuoyunda duyulmasına rağmen bütün dünyanın sessiz kalması vicdanları yaralamıştır. Myanmar Devletinin, Arakan'da yaşayan Müslümanlara vatandaşlık hakkı tanımadığı ve kimlik dahi vermediği iddia edilmektedir. Arakanlı Müslümanların, insani haklarından mahrum bırakılması, mülteci muamelesi görmeleri, üzerlerinde soykırım uygulanması ve Bangladeş'e sığınmak zorunda kalmaları iddialarının İnsan Hakları Komisyonunca incelenmesi araştırılması, Arakanlı Müslümanların dramının yerinde tespiti ve hak ihlallerini kayıt altına alınması hususunda gereğinin yapılmasını talep ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.