Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

CHP'li Tanal'dan Duygulandıran Anneler Günü Mesajı

Anneler Günü’nü kutlayan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, ilkokuldan itibaren yatılı okuduğu için yeterince yanında kalamadığı merhum annesi Keziban Tanal’a duyduğu özlemi dile getirerek, “Anne şefkatine en muhtaç olduğum dönemlerde yatılı bölge okullarındaydım. Annem de evlat yokluğu ile sınandı. Anneme doyamadım” dedi.


Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, anneliğin kutsal bir vazife olduğunu söyledi. Annelerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Tanal, “İnsanın ilk öğretmeni annesidir. Anneler yol göstericidir. Mustafa Kemal Atatürk, annesinden aldığı güçle zorlukların üstesinden gelerek Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı. Annelik öyle sıradan bir duygu değildir” dedi. 

ANNE ŞEFKATİNE EN MUHTAÇ OLDUĞUM DÖNEMLERDE… 

İlkokuldan itibaren yatılı olarak öğrenim gördüğü için merhum annesi Keziban Tanal’la yeterince vakit geçirmemenin içinde ukde olarak kaldığını anlatan CHP’li Mahmut Tanal, “Anne şefkatine en muhtaç olduğum dönemlerde yatılı bölge okullarındaydım. Annem de evlat yokluğu ile sınandı. Evimize et ancak ya birisi getirirse ya da hayvan telef olmak üzereyken kesilince girerdi. Yatılı okurken annem eline geçen etleri saklar, eve gelince bize verirdi. Bizim Şanlıurfa yöresinde üzüm kaynatılıp pestil yapılırdı. Annem o pestili biz de yiyelim diye istihkakımızı saklardı. Okuldan eve gelmemin ilk günü annem benimle birlikte uyurdu. Aynen bir kuşun yavrusunu kanatları altına alması gibi beni bağrına basardı. O anları her dile getirişimde gözlerim dolar. Annemi yeterince göremedim, doyamadım, yanında kalamadım” şeklinde annesine duyduğu özlemi ifade etti. 

ANNELERİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR 

Hükümetin kadınlara yönelik politikalarını ve bakış açısını da eleştiren Tanal, şöyle devam etti: “Hazreti Muhammed, ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diyor. İktidardakiler bu Hadis-i Şerif’i yanlış yorumlamış olacaklar ki, anneleri ayaklar altına aldılar. Valilikler, kaymakamlıklar aracılığıyla yaptıkları ayni ve nakdi yardımlarla annelere, kadınlara karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini düşünüyorlar. Annelerin çocuklarına aydınlık bir gelecek sunamıyorlar. İşsizler ordusu yaratıldı. İltimas ve kayırmacılıkla liyakat sistemini bozdular.  Anneler evlatlarının işsiz gezmesi karşısında adeta kahroluyor.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.