CHP'li Tanal'dan İnsan Hakları Anıtı Başvurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Kızılay’da bulunan İnsan Hakları Anıtı için Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na başvurdu.

Tanal, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığı başvuruda, “İnsan Hakları Anıtının etrafı çevrilerek, abluka altına alınarak, sadece anayasal emredici hükümler ihlal edilmekle kalınmayarak, uluslararası antlaşmalar ve tüm dünya tarafından kabul görmüş evrensel hak olan düşünce ve kanaat hürriyeti ihlal edilmektedir” dedi.

Tanal başvurusunda şöyle dedi:

 “Özgürlük Anıtı önündeki ablukanın temel hak ve hürriyetleri hem anayasa hem de uluslararası sözleşmelere aykırı şekilde çember altında tutulduğunun tespiti ile ablukanın kaldırılmasına tavsiye niteliğinde karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.