Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa teleferik kazası

CHP'li Tanal “EYT Mücadelemiz AKP Ve MHP’ye Rağmen Sürecek”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, AKP ve MHP’ye rağmen emeklilikte yaşa takılanlar için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.Tanal, “Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ancak vatandaşın menfaatinde birleşmeliydik.  Emeklilerin hevesini kursağında bırakan MHP, iktidarın gücüne yenik düştü. Bu MHP’nin son çarkı olacak ve emekliler bu çarkı affetmeyecek” dedi.


İYİ Parti tarafından TBMM’ye sunulan ve 6.2 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis araştırma önergesi, AKP'nin ret oylarına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet tarafından kabul edildi. Araştırma önergesine AKP’li milletvekillerinden 135 ret oyu gelirken; CHP, HDP, MHP, İYİ Parti’den 145 milletvekili kabul oyu verdi. TBMM’deki oylamada MHP de diğer muhalefet partileri ile hareket edince önerge AKP’ye rağmen kabul edilmişti. Bir süre sonra MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, iktidarın içinde olmadığı bir Emeklilikte Yaşa Takılanları Araştırma Komisyonu olmaması gerektiğini savunduklarını söyleyen açıklama yaptı. İkinci oylamada komisyon kurulması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. O anlarda TBMM Genel Kurulu’nda olan CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu’nda yaşananları şöyle anlattı:


“Aslında AKP’ye karşı emeklilikte yaşa takılanlar araştırma önergesinin Meclis’te kabul edilmesinin bizi sevince boğması dahi çok trajikomik bir durumdur. Mann Adası önergemiz reddedildi, Çorlu Tren Faciası önergemiz reddedildi, 15 Temmuz Darbe Girişiminin siyasi ayağının araştırılması önergesi reddedildi, Soma Faciası önergemiz reddedildi. Bu önergeler AKP’nin gözünde sadece muhalefetin istediği araştırma önergesi olmaktan artık çıkmalı. İçeriğine bakmadan önerge reddetmek Meclis’i Yasama organı olmaktan çıkarıyor, spor müsabakasına dönüştürüyor. CHP’nin önergesi zannedip kendi önergesini reddeden bir hükümet ile karşı karşıyayız. Muhalefetin her önergesi, içeriğine bakılmadan reddedildiği için, kabul edilmesi şaşkınlık yarattı. Bu teklif, AKP’nin de MHP’nin de yaşa takıldığı için emekli olamayan seçmenine de yarayacaktı. Buna üzülen AKP’ye rağmen, bugüne kadar olması gereken olmuş, muhalefet ruhu bir araya gelmiş ve kazanan vatandaşlarımız olmuştu. Ancak kısa sürdü. Birden MHP’li Erhan Usta, emeklilikte yaşa takılanlar komisyonu kurulmasına destek verdiği için görevden alındı. Sonra Erkan Akçay kürsüye çıktı bütün emeklileri, hatta kendi seçmenlerini dahi şok eden o konuşmayı yaptı. MHP, iktidarın gücüne yenik düştü. Bu çark MHP’nin son çarkı olacak. Emekliler bu çarkı affetmeyecek!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.