Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yunanistan ak parti abd vakıfbank

CHP'li Tanrıkulu Doğu Ve Güneydoğu'daki Elektrik Kesintisinin Hesabını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 15 ildeki elektrik ve internet kesintisinin yarattığı mağduriyeti soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde birçok ile 11 Eylül sabahı elektrik verilemezken, bu kesintinin sebebinin 28 belediyeye atanan kayyımla ilgili olduğu iddialarını gündeme getiren Tanrıkulu, internete erişimin de yapılamadığını belirtti. Tanrıkulu, Başbakandan şu soruların yanıtını istedi:

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine 11 Eylül sabahı ilk ışıkları ile birlikte elektrik verilememesinin gerekçesi nedir?
Bu kesintinin sebebinin 28 belediyeye atanan kayyum ile alakalı olduğu iddiaları doğru mudur?
11 Eylül sabah saatlerinde kesilen elektrik ile birlikte 3G internet bağlantısında da sorun olmasının ve internet erişiminin olmamasının gerekçesi nedir?
Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Van, Hakkari, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Erzurum illerinde internet erişiminin sağlanamamasının gerekçesi nedir? Erişimin hangi gerekçelerle sağlanmadığı hususunda kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?
Yaklaşık 15 ilde elektrik ve internet kesintisinin yarattığı mağduriyetin giderilmesi ve bir daha yaşanmaması adına acil tedbir alınacak mıdır?
1 Temmuz 2015- 12 Eylül 2016 tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde illere göre toplam kaç kez hangi gerekçelerle elektrik ve internet kesintisi yaşanmıştır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.