Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

CHP'li Tanrıkulu: Hukuk Devleti Diyemez

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Eğer bir devlet, kaybettirilmiş yurttaşların akıbetini sormayın diyorsa, ona hiç kimse hukuk devleti diyemez” dedi.

Tanrıkulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 “Sadece bölgede ve dünyada değil, yurtta da barışçıl bir dili tümüyle reddeden, çatışmayı temel karakteri haline getiren AKP iktidarı, şimdi de en insani haklarını talep eden ‘Cumartesi Anneleri’ni hedefine almıştır. İktidarın görevi, zorla kaybedilenlerin yakınlarıyla uğraşmak değil, kaybedenleri, failleri bulmak ve adaletin karşısına çıkarmaktır.

Annelerin, çocukların, eşlerin, babaların, kaybettirilmiş çocuklarının akıbetini devletten sorması en temel haklarıdır ve bu hakkı hiç kimse ayaklarının altına alıp çiğneyemez!

Eğer bir devlet, kaybettirilmiş yurttaşların akıbetini sormayın diyorsa, ona hiç kimse hukuk devleti diyemez!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.