Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP'li Tekin'den İstanbul Park Soruları

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “205 milyon dolara mal olan Formula 1 pisti, otopark olarak kullanılsın diye mi inşa edilmiştir? Türkiye yeniden Formula 1 yarışlarında yerini alabilmesi için ne gibi çalışmalar yürütmektedir?” sorularını sordu.

CHP’li Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, Formula 1 pisti İstanbul Park’ın durumu hakkında kaleme aldığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kurtköy’deki pistin çevresinin otopark haline geldiğini ifade eden Tekin, Bakan Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

“2005 yılında açılan İstanbul Park yarış pistinin F1 takviminden çıkarılmasının ardından otopark haline dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? 205 milyon dolara mal olan Formula 1 pisti, otopark olarak kullanılsın diye mi inşa edilmiştir?

Formula 1 yarışların prestij açısından bakıldığında olimpiyatlar kadar etkili olmasına rağmen bu yatırım neden devam ettirilemiyor?

Cumhurbaşkanı’nın himayesinde bulunmasına rağmen İstanbul’un takvime girememesinin gerekçesi nedir?

Türkiye yeniden Formula 1 yarışlarında yerini alabilmesi için ne gibi çalışmalar yürütmektedir?

Formula 1 yarışları için Türkiye ile yeniden sözleşme yenilenmezse bu proje için milletimizin vergilerinden harcanan milyonlarca dolar sokağa mı atılmış olacaktır?

İstanbul Park şu an itibariyle Formula 1’e ev sahipliği yapacak alt yapıya hala sahip midir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.