Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu MSB Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi

CHP'li Tekin: Ruhsat Yenileme 5 Yıldan 2 Yıla İnsin

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bireysel silahlanma eğiliminin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılarak devam ettiğini belirterek, ruhsat yenilenme süresinin 5 yıldan 2 yıla indirilmesini öngören bir kanun teklifi hazırladı.

Tekin yazılı açıklamasında Türkiye'de her yıl ortalama 5000 kişinin bireysel silahlarla hayatını kaybettiğini bildirdi. Tekin "Bu küçük çaplı bir savaş demektir. Bireysel silahlanma artıkça, suç sayısı ve insan hakları ihlallerini artmakta,  sosyal adalete, gelişmeye ve barışa zarar vermektedir. Umut Vakfı verilerine göre; Türkiye’de 2016'nın ilk 9 ayında, kesici aletler ve ateşli silahların kullanıldığı olaylarda 1549 kişi hayatını kaybetti.

Bu olayların yüzde 77'sinde ateşli silah kullanıldı. 2016 itibarı ile büyük çoğunluğu ruhsatsız 25 milyon silah bulunduğunun sanıldığını kaydeden Tekin, "Veriler bu denli çarpıcı bir noktaya ulaşmışken ve siyasilere önemli görevler düşerken, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında bazı siyasilerin yaptığı açıklamalarda; toplumun büyük bir kısmının silahlanmaya başladığı ve önümüzdeki günlerde ülkemizde bir iç savaşın çıkabileceğine yönelik beyanları, iç barışımıza tuzak olarak görüyorum.

Bu beyanlar, bireysel silahlanmayı açıkça teşvik etmekte olup,  toplumu silah karşıtlığı noktasında bilinçlendirmeye açıkça gölge düşürmektedir. Ülkemizde zaten yüksek olan suç oranları göz önüne alındığında, öncelikle vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, kanun dışı yaşam ve davranışların önlenmesi, güven ve huzur ortamının sağlanabilmesi için yasadışı ve yasal olarak silahlanmanın önüne geçilmesi zaruriyet oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
CHP'li Tekin "İnsanlarımızın silah taşıması ve kullanmasının neredeyse doğal görüldüğü bir ülke görüntüsünden biran önce kurtulmalıyız ve bireysel silahlanmanın sonuçlarını ortadan kaldıracak düzenlemeleri ivedilikle gerçekleştirmeliyiz.

Toplumsal sorunlarımızın çözümünde, barışçı, uzlaştırıcı ve sağduyulu olmalıyız. Verdiğimiz kanun teklifiyle öfkeye, şiddete ve silaha gerek duymayan bir gelecek oluşturmak için silah ruhsatlarından beş yılda bir alınan vergiyi iki yıla indirerek daha fazla vergi ödemek zorunda kalan bulundurma ve taşıma ruhsatı sahiplerinde caydırıcı etkisi yaratmak amaçlanmıştır" açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.