CHP'li Vekil Büyükşehir Yasası'nın Yarattığı Hak İhlallerini Meclis'e Taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Yasası’yla mera ve ortak kullanım alanlarını kaybeden eski köylerin sorunlarını ve mağduriyetini Meclis'e taşıdı.

Konuyla ilgili Altaca Kayışoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması için soru önergesi verirken, sözlü olarak da hükümeti temsilen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

''Bir An Önce Bu Hak İhlallerinin Ortadan Kaldırılması Gerekir''

Bursa’nın Karacabey ilçesinin Danişment ve Hürriyet mahallerinde köylülerin bankalardan kredi kullanarak satın alıp köy tüzel kişiliğine kaydettiği mera ve ortak alanların bir gecede Büyükşehir Yasası’yla ellerinden alınmasının doğru olmadığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Büyükşehir Yasası hâlihazırda sakat bir yasadır. Seçim üstü alel acele yapılan bu yasa nedeniyle ciddi hak ihlalleri ortaya çıkmış, köylerin ismi mahalle olmasına rağmen geçim kaynakları üzerinde ciddi tehditlerin oluşmasına neden olmuştur. Kendi paralarıyla satın aldıkları topraklardan olan birçok köy var bu durumda.Danişment ve Hürriyet Mahallesi sakinleri bunu kanıtlarıyla ortaya koyuyorlar. Bir an önce bu hak ihlallerinin ortadan kaldırılması gerekir” dedi.

Büyükşehir Yasası’nın yarattığı hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizen Altaca Kayışoğlu’nun sözlü sorusu üzerine Hükümeti temsilen Meclis’te bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuyu İçişleri Bakanlığı’na ileteceğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.