Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları

CHP'li Yarkadaş Silivri'de Tutuklu Gazetecileri Ziyaret Etti

Tutuklu gazetecilerle görüşen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Yazarlar tek bir mektup alamıyor; tek bir mektup gönderemiyor. Bir gazetecinin yazı ve kalemle  bağının koparılması cinayettir. Hepimizin gözlerinin önünde bir cinayet işleniyor’’ dedi.

Cumhuriyet gazetesinin Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu yazarları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, M. Kemal Güngör ve Ahmet Şık’la görüşen Yarkadaş, “Gazeteci arkadaşlarımızın tek bir talebi var; o da iddianamenin bir an önce hazırlanması ve yargılama sürecinin başlaması’’ dedi.

-“GÖKYÜZÜNÜ GÖREMESİNLER DİYE, ÇİTLERLE KAPATMIŞLAR”-

Yarkadaş yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yazarlar tek bir mektup alamıyor; tek bir mektup gönderemiyor. Bir gazetecinin yazı ve kalemle  bağının koparılması cinayettir. Hepimizin gözlerinin önünde bir cinayet işleniyor.
 Hepsini gayet moralli gördüm. Ancak ağır bir tecrid altındalar. 100 gündür birbirlerini göremiyorlar. Ayrıca, gökyüzüne baktıkları bir alan varmış; orayı da gökyüzünü göremesinler diye, çitlerle kapatmışlar… Bu ağır koşullara bir de iddianamenin bir türlü hazırlanmaması eklenince, koşullar daha da çekilmez hale geliyor. Hepsinin tek bir talebi var; iddianamenin bir an önce hazırlanması… Neyle suçlandıklarını bilmek istiyorlar…  Buradan savcılara bir çağrı yapmak istiyorum; eğer iddianamelerine yazacak bir şey bulamıyorsanız, -ki bulamadığınız çok açık- gelin bu eziyete son verin. Hem bu işkenceyi hem de arkadaşlarımızın esaretini bitirin…Kalemleri özgür bırakın… Türkiye’yi de bu ayıptan kurtarın."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.