Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

CHP'li Yılmaz: Adamcılığa Kalkışırsak Kimse Bize Güvenmez

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “Dileriz İstanbul Belediye Başkan adayımız cumhuriyetin ruhunu üzerinde taşır. Parayla, pulla ilişkisi olmaz. Bunlar olursa halk da güvenir ve oy verir. Adamcılığa kalkışırsak kimse bize güvenmez. Ben ilkesel olarak milletvekillerinin aday olmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkındaki iddialara değinen Yılmaz, “İşin bir Müslüman Kardeşler boyutunun olduğunu aklımızda tutmamız lazım. O noktada bazı sorular akla geliyor. Kaşıkçı bir Müslüman Kardeşler üyesi miydi? Kimdir? Acaba Müslüman Kardeşler örgütü Suudi Arabistanla olan hesaplaşmasını Türkiye üzerinden mi yapmak istiyor? Olayın bu boyutunun da dikkate alınması ve temkinli yaklaşılması önem arz ediyor” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, yerel seçimlere ilişkin, "CHP İstanbul İl Başkanı 'milletvekilinin aday olmasını benimsemiyorum, sıcak bakmıyorum' ifadesini kullandı. İstanbul’da il başkanı ile adaylar arasında bir sıkıntı yaşanabilir mi?” sorusu üzerine şunları kaydetti:

“İl başkanı adayları tek başına belirleyici konumda değil. Bizim için önemli olan şudur; dileriz İstanbul Belediye Başkan adayımız cumhuriyetin ruhunu üzerinde taşır. Parayla, pulla ilişkisi olmaz. Hizmeti şiar edinir. Hesap verebilir ve kapsayıcı, kucaklayıcı olur. Şehircilikten anlar. Dileriz bunlar olur. Bunlar olursa halk da güvenir ve oy verir. Adamcılığa kalkışırsak kimse bize güvenmez.”

Yılmaz, “İlkesel olarak milletvekillerinin aday olmasına nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna da, “Ben ilkesel olarak milletvekillerinin aday olmasını doğru bulmuyorum. Neden bulmuyorum, seçildikleri zaman bir milletvekilimiz düşmüş oluyor. Bu CHP’nin gruptaki sayısının azalmasına yol açacak. İkincisi de belediyecilik bir şehir kültürü, şehircilik anlayışını gerektirir. Bu bir makam olarak görülmemesi lazım. Hizmet noktası olarak görülmesi lazım. 'Ben nasıl olsa burada milletvekili oldum, hadi bir de belediye başkanı olayım' anlayışını doğru bulmuyorum ama istisnalar kaideyi bozmaz. İstisna varsa, gerçekten şehircilikten anlıyorsa o ayrı bir konu ama genel bir prensip olarak ben şahsen bunu doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.