Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP Lideri Erdoğan'ı Önemsemedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle tokalaşmamasına ilişkin, “Çok önemsenecek bir konu değil. Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz. Kin, başkaları yüreğinde besliyorsa onu herhalde insan yerine koymamak lazım” ifadelerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, başdanışmanlarından Fatih Gürsul’un babası Veysi Gürsul’un Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldı. Kılıçdaroğlu, camiden ayrılırken gazetecilerin “Anayasa Mahkemesi’ndeki törende kameralara yansıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmama görüntülerine” ilişkin sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanının el sıkmama konusu çok da önemsenecek bir konu değil. Şöyle bakıyorum ben; bu topraklar Mevlana’yı yetiştirdi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi yetiştirdi, Yunus Emre’yi yetiştirdi. Bu topraklarda bize kin tutmamamız gerektiğini söylediler. Kinin insana özgü bir olay olmadığını bize öğrettiler. Ben o gelenekten geliyorum, o inançtan geliyorum. Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz. Kin, başkaları yüreğinde besliyorsa onu herhalde insan yerine koymamak lazım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.