Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener ABD Başkanı Donald Trump İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediyesi Hakkari

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: İktidar Terör Örgütlerine Yardım ve Yataklık Yaptı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet savcılarını da göreve çağırmamız lazım. Gidiyorsun gariban vatandaşı buluyorsun yardım ve yataklıktan peki bu ülkeyi yönetirken terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal partiyi neden sorgulamıyorsunuz. Açık ve net terör örgütlerine Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri, kaçak sarayda oturan da dahil yardım ve yataklık yapmışlardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

-“CUMHURİYET SAVCILARINI DA GÖREVE ÇAĞIRMAMIZ LAZIM”-

Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal partinin adını da açıkça söyleyeyim terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir kadronun yani ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi kadrosunun ülkeyi yönetemeyeceğini herkesin bilmesi lazım.

-“TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN BİR SİYASAL PARTİYİ NEDEN SORGULAMIYORSUNUZ”-

Cumhuriyet savcılarını da göreve çağırmamız lazım. Gidiyorsun gariban vatandaşı buluyorsun yardım ve yataklıktan peki bu ülkeyi yönetirken terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir siyasal partiyi neden sorgulamıyorsunuz.

-“KAÇAK SARAYDA OTURAN DA DAHİL YARDIM VE YATAKLIK YAPMIŞLARDIR”-

Açık ve net terör örgütlerine Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri, kaçak sarayda oturan da dahil yardım ve yataklık yapmışlardır. Bunun sonucudur ki bugün Türkiye kan gölüne dönmüştür. Yardım ve yataklık yapana bakmıyoruz. Dönmüşüz yüzümüzü başka tarafa, buraya bakın diyorlar bize. Önce o yardım ve yataklık yapanların bu milletin önünde hesap vermesi lazım.

-“TÜRKİYE NEDEN PAKİSTANLAŞTI, YARDIM VE YATAKLIK YAPTIKLARI İÇİN”-

Vatandaşın da şu soruyu sorması lazım, biz size yetkiyi ülkeyi iyi yönetin diye, ülkenin sorunlarını çözün diye verdik. Biz size yetkiyi terör örgütlerine yardım ve yataklık yapın diye vermedik. Türkiye neden Pakistanlaştı,  yardım ve yataklık yaptıkları için. Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım.

-“ELLERİNE SİLAH VERDİNİZ. GÖNDERDİNİZ, MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRDINIZ SURİYE’DE”-

Gerçekler acı biliyorum. Gerçekler sorunlu onu da biliyorum. Ama bu gerçekleri halka anlatmak bizim görevimiz, bizim namus borcumuz. Ülkemizi seviyorsak o terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerini bizim sorgulamamız lazım. Özellikle kendi tabanının sorgulaması lazım. Hangi gerekçeyle siz bu yardım ve yataklığı yaptınız. Ellerine silah verdiniz, kentleri şehirleri silah deposu haline döndürdünüz. 70 ilden IŞİD’e militan devşirdiniz. Bütün cihatçı grupları Türkiye’de eğittiniz. Ellerine silah verdiniz. Gönderdiniz, Müslümanı Müslümana kırdırdınız Suriye’de.

İlk sorunumuz bu memlekete huzur getirmek. Bu memlekete huzuru ancak ve ancak CHP getirebilir. Bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Biz kul hakkı yiyen bir parti değiliz. Biz köşeyi dönen bir parti değiliz. Biz vatandaşın cebine göz koyan bir parti değiliz.

-“ONLAR SANIYORLAR Kİ KEFENLERİN CEBİNİ VAR”-

Benim bin katlı apartmanım olsa ne olur, Türkiye’nin en büyük binası benim olsa ne olur, bu ülke huzura mı erecek, onlar sanıyorlar ki kefenlerin cebini var, giderken dolar dolduracağız, o da yok arkadaşlar, dünya malına bu kadar tamah nasıl oluyor?

-“KENDİ ARAMIZDAKİ TARTIŞMALAR BUNLARIN HİÇBİRİSİ OLMAYACAK ARKADAŞLAR”-

Bizim görevimizin zor olduğunu da biliyorum. Halkı aydınlatma görevinin zor olduğunu da biliyorum. Ama hepimizin görevi var gerekirse iğneyle kuyu kazacağız. Kendi aramızdaki tartışmalar bunların hiçbirisi olmayacak arkadaşlar, yok öyle bir şey. Ülkenin bu kadar derdi var. Bu dertleri çözeceğiz. Dertleri çözmek için sorumluluk üstlenmekten kaçınmıyoruz. Bu kadar derde rağmen diyoruz ki  bu sorunların tek çözüm adresi var, o da CHP’dir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.