Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu İçin Düzenlenen Anma Törenine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 yıl önce karanlık eller tarafından yaşamdan koparılan Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu için Uğur Mumcu’nun Sokağı'nda düzenlenen anma törenine katıldı.

Mumcu Ailesi ile birlikte faili Meçhuller Anıtı'na çelenk koyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, suikastin gerçekleştirildiği alanda bulunan anıta da karanfil bıraktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, anma töreni sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"28 yıl önce onu sonsuzluğa uğurladık. Binlerce kişi onu sonsuzluğa uğurladı. O sizden birisiydi, halktan birisiydi, bir kuvayi milliyeciydi. Araştırma gazeteciliği ondan öğrendik, karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik, direnmeyi, kuvayi milliyeci olmayı ondan öğrendik. O karanlıklara ışık tutan birisiydi. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi. Bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asıl faillerinin üzerine gidileceğini, ısrarla söylediler. 28 yıl geçti asıl failler hala karanlıkta. ona bir borcumuz var. o ölmeden önce diyordu ki; vurulduk ey halkım unutma bizi . biz onu unutmayacağız. o bizim yüreğimizde, o bizim kalbimizde. onu unutmak mümkün değil. Ülkesini seven, bayrağını seven hiç kimse onu unutmayacaktır. Uğur Mumcu medyanın bir lideridir, bir önderidir, bir aydınlanmacısıdır, Dolayısıyla bir cumhuriyet değeridir. Onu unutmak zaten mümkün değildir. Bizler var oldukca Uğur Mumcu'da var olacaktır"

Anahtar Kelimeler:
KılıçdaroğluUğur Mumcu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.