Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

CHP Martı Projesi İçin Araştırma İstedi

CHP, Martı Projesi için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, İstanbul ilini yakından ilgilendiren ve kamuoyuna “Martı Projesi” olarak yansıyan projenin, İstanbul ve ülke üzerinde yaratacağı “demografik-ekolojik etkilerinin araştırılması, çevre felaketi iddiaları ve hükümete yakın firmalara büyük rantlar sağlanacağı” iddialarının araştırılması gerekçesiyle Meclis araştırması açılması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Kabataş deprem bölgesi sınırları içindedir. Bu proje sıvılaşma riski taşıyan zemin üzerine inşa edilecektir. Olası bir depremde deniz dolgusu oturacak ve çökecektir.

Kabataş konumu gereği Boğaz’da tarihi kıyı çizgisinin parçasıdır. Martı şeklinde mimari açıdan nitelik taşımayan, yapay ve beton bu proje Kabataş’ın tarihi dokusuna zarar verecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.