Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

CHP Milletvekilleri: Adalet İçin Tahliye ve İşe İade İstiyoruz

KHK ile işten atılan ve Sincan cezaevinde tutuklu olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret eden CHP’li milletvekilleri heyeti adına, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan cezaevi çıkısında açıklamada bulundu. Heyet, “Her iki tutuklu, adaletin gerçekleşmesi için, tahliyelerin sağlanması ve işlerine iade edilmesi gerekir” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Kazım Arslan, Şenal Sarıhan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ali Akyıldız, Kadim Durmaz ve Ünal Demirtaş, KHK ile işten atılan ve Sincan cezaevinde tutuklu olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret ederek sağlık durumları ve AİHM süreci hakkında görüş alışverişinde bulundular. Milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Kazım Arslan, Başbakan’a seslenerek Nuriye ve Semih’in açlık grevinin sona ermesi için AİHM tarafından istenen sağlık raporu doğrultusunda öncelikle tahliyenin sağlanmasını, sonra da yargılama sürerken açlık grevine neden olan işlerine iade edilmelerinde hukuken hiçbir sakınca olmadığını belirtti. Heyet “Her iki tutuklu, adaletin gerçekleşmesi için, tahliyelerin sağlanması ve işlerine iade edilmesi gerekir” ifadesinde bulundu.  
 
Arslan, "Bu İki Gencin Hayata Yeniden Kazandırılması İçin Tahliye ve İşe İadeleri Sağlanmalıdır"

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “İdare işe iadesi yapılacak Semih ve Nuriye’yi yargılama sürecinde isterse açığa alıp kendini korur. Bu formül, tahliye ve işe iadeye engel değildir. Adalet varsa onların tahliye edilip işlerine geri dönmelerini sağlarsınız, yargılama yapacaksanız tutuksuz yargılayabilirsiniz” şeklinde konuştu. Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise, “Bu iki gencin hayata yeniden kazandırılması için tahliye ve işe iadeleri birlikte sağlanmalıdır. Aksi halde yaşamları tehlike altında olacaktır. Yargıya ve Başbakan’a açık çağrımız budur” şeklinde konuştu.

"AİHM Rapor Süreci Tahliyeyle Sonuçlanmalı"
 
Açlık grevinin 133. gününde, Nuriye ve Semih’in sağlık durumunda gerilemenin söz konusu olduğunu ifade eden CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “Onların taleplerinin iş ve ekmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu talepleri nedeniyle de tutuklandıklarının bilincindeyiz. Öncelikle açlık grevinin sonlandırılması için başlatılan hukuki girişimlerin hızla sonuca vardırılmasını talep ediyoruz. AİHM, kendilerinin sağlık durumlarının saptanması noktasında cezaevinden rapor istedi. Bu raporla ilgili hazırlıklar geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirildi. Bugün AİHM’e ulaştığını düşündüğümüz raporlar, onların sağlık durumlarının cezaevinde kalmasına uygun olmadığı yönünde düzenlenmiş olmalıdır. Bu rapora bağlı olarak tahliye edilmelerini istiyoruz” şeklinde konuşarak taleplerini dile getirdi.
 
"İşe İade Edin, Tutuksuz Yargılayın"
 
CHP’li milletvekilleri heyeti adına konuşan Sarıhan, “Onların herhangi bir iddia nedeniyle yargılanmaları ya da idari soruşturmaya tabi tutulmaları gerektiği yönünde bir düşünce varsa, zaten haklarında bir dava açılmıştır ve bu davanın hemen sonuçlandırılmasının mümkün olmadığı değerlendirilerek görevden alma yerine göreve iadeleri yapılmalıdır. Tüm dünya kamuoyu bu iki insanın ekmeği için açlık grevinde olduğunun bilincindedir. Hukukun insan haklarına dayalı ilerleyebilmesi, adil kararlar verebilmesi için yaşama hakkının güvenceye alınması gerekir. Biz bu inanç ve temenniyle onları ziyaret ettik” açıklamasını yaptı.

"Tahliye ve İşe İade, Kamuoyunun Talebidir"
 
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’i ziyaret ettiklerini belirterek, “Şu anki sağlık durumları iyi görünse bile, bu açlık grevi devam ederse, ileride hayati tehlike geçirebilecekleri ve yaşamlarını yitirebilecekleri bir noktada olduğu da görülüyor. İleride telafisi güç bir durum ortaya çıkabilir. Bir an önce bakanlığın ve yargının bu konuda hassasiyet göstermesini talep ediyoruz. Yargının yapay gerekçelerle verdiği tutuklama kararının kaldırılması ve tahliye kararının verilmesi, bakanlığın ise yaşamlarını sürdürebilmeleri için islerine iadesi yönünde çalışma yapması kamuoyunun ve CHP’nin ortak görüsü ve isteğidir. Devlet inatlaşma ile bir yere varamaz. Bir şey kazandırmayacak, iki kişinin hayatına mal olacak boşuna inattan vazgeçilmelidir, bu iki genç insanın yaşamı adalet duygusuyla kurtarılmalı ve hayata kazandırılmalıdır”  ifadelerini kullandı.


 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.