Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

CHP Milletvekilleri Uşak'ta "Hayır" Çalışması Yaptı

CHP milletvekilleri, referandum çalışmaları kapsamında Uşak’ı ziyaret ederek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve ilçe başkanlarının katıldığı etkinliklere partililer ve halk tarafından yoğun ilgi gösterildi.​

CHP MİLLETVEKİLLERİ UŞAK’TA “HAYIR” ÇALIŞMASI YAPTI!

Referandum çalışmaları kapsamında Uşak’ta bir dizi etkinlik gerçekleştiren CHP milletvekilleri, Uşak’ın Banaz, Sivaslı, Karahallı, Kızılcasöğüt ve Pınarbaşı Avgan ilçe ve beldelerini ziyaret ederek halka Anayasa değişikliğine “Hayır” oyu vermeleri çağrısında bulundu.


Esnaf ve çeşitli kooperatifleri ziyaret ettikten sonra Cumhuriyet Otobüsü’yle halkı selamlayan CHP’li vekiller, ilçe ve beldelerde neden hayır oyu verilmesini gerektiğini anlattı.

CHP’Lİ ERDEM: BU SEÇİM BİR BAŞKAN SEÇİMİ DEĞİL, BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ SEÇİMİ!

Anayasa değişikliğine ilişkin çeşitli örnekler veren CHP’li Erdem, “Birileri bu seçimi bir başkan seçimi gibi lanse ediyor. Bu seçim bir rejim değişikliği seçimidir. Bu anayasaya evet dediniz mi Erdoğan’a evet demiyorsunuz. Hepimiz faniyiz, yarına kadar yaşayacağımızın bile garantisi yok. Bu değişiklik yapılsa bile 2019’a kadar başkan olmayacak. Dolayısıyla siz bu anayasaya evet dediğiniz zaman Erdoğan’a evet demeyeceksiniz, tek adama evet demiş olacaksınız. Bu sistemle frensiz bir kamyon satın almış oluyorsunuz. Bu değişikliğin ülkeyi nereye götüreceğini bilmiyoruz ama büyük tehlikelere neden olacağından eminiz. Bu anayasa değişikliği biraz da şuna benziyor: Bir belediye başkanı sizden hizmet yapacağım diyerek tüm evlerin tapusunu istese verir misiniz? Hizmet etmek zaten görevi. Terörü bitirmek için evet diyorlar ya bu zaten onların görevi. Şu anki sistemde terörü bitirmenize engel ne var?” dedi.

“SEN KOOPERATİF BAŞKANINA TOPRAĞINA EL KOYMA HAKKI VERİR MİSİN?”

Anayasa değişikliğini örneklerle anlatan CHP’li Erdem, “Uşak’ta toprakla uğraşan, tarımla geçinen insanlar var. Sizler burada mahsul alıp satıyorsunuz. Aşağıda kooperatif var, buradaki yurttaşların birçoğu da buraya üye. Gidip toprağını oraya koydun, öyle üye oldun. Şimdi bir seçimle kooperatif başkanına senin toprağına el koyma hakkı verir misin? Devlet de kooperatif gibidir. Sen bir kişiye bu kadar yetki verirsen, o yanlış yapmasa bile, yarın yanlış yapan gelir devleti rezil eder.” dedi.


CHP’Lİ HAKVERDİ: BUGÜN İKİNCİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ!

Anayasa değişikliğinin ülkeye büyük sıkıntılar yaşatacağını belirten CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Burada ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Tıpkı bundan 90 yıl önce atalarımızın emperyalistlere ve onun işbirlikçilerine verdiği savaş gibi, biz de bugün milletin egemenliği için bir savaş veriyoruz. Bugün bir kurtarıcımız yok, tek kurtarıcı sizsiniz. Şu an mühür sizlerin elinde. Bu mührü tek adama yeniden verirsek aynı felaketleri yeniden yaşarız. Hangi partiden olursanız olun fark etmez, çevremizdekilere, komşumuza, akrabalarımıza tek adam tehlikesini anlatmalıyız.” dedi.

CHP’Lİ YALIM: UŞAK HALKI TEK ADAM REJİMİNE HAYIR DİYECEK!

Kendi seçim bölgesi olan Uşak’ta yoğun ilgiyle gösterilen CHP’li Özkan Yalım, Uşak’ta yüksek oranda hayır çıkacağını belirterek, “Bu bir parti seçimi değil; 16 Nisan’da çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini seçeceğiz. Bugün Uşak’ta, CHP’lisiyle, milliyetçisiyle, genciyle, yaşlısıyla her kesimden hayır sesleri yükseliyor. Uşak halkı, getirilmek istenen tek adam rejimine karşı çok yüksek oranda hayır diyecek, bunu gittiğimiz her ilçede, köyde açıkça görüyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.